vestnik

Otvoritev paviljona Expano bo dvanajstega aprila

T. M., 14. 2. 2019
Aleš Cipot
Expano
Aktualno

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je ob koncu seje mestnega sveta, na kateri so svetniki med drugim v prvi obravnavi sprejeli proračun za letošnje leto, sporočil datum, ko bo paviljon Expano odprl svoja vrata za javnost.

Dvanajstega aprila bo slavnostna otvoritev, 13. in 14. aprila pa bo v paviljonu dan odprtih vrat za občane mestne občine, ki si bodo lahko tako prvič v živo ogledali vsebino paviljona.
Svetniki so na tretji seji mestnega sveta v tem mandatu v prvi obravnavi potrdili 25 milijonov evrov težak proračun mestne občine za leto 2019, ki je po mnenju mestne uprave razvojno naravnan. Po besedah Jevška proračun zajema nekaj pomembnih investicij, med katerimi izpostavlja nadaljevanje prenove mestnega središča, za katero ima občina že zagotovljena sredstva gospodarskega ministrstva, projekt oživitve območja broda v Krogu, gradnjo prizidka k soboškemu zdravstvenemu domu in nadaljevanje projektov revitalizacije Soboškega jezera in paviljona Expano.
Kljub podpori proračuna v prvem branju so nekateri svetniki izrazili kar nekaj pomislekov. Svetnik Neodvisne stranke Pomurja Anton Slavic tako meni, da vlaganje v projekte, kakršen je Expano, na drugi strani pomeni investicijski zaostanek pri vzdrževanju cest, ki jih po njegovih besedah občani uporabljajo vsak dan. Slavic še meni, da bi morala občina pristopiti k ureditvi Ulice arhitekta Novaka.
Svetniki so dali še številne pobude, ki jih bodo v mestni upravi preučili do druge obravnave letošnjega proračuna v mestnem svetu.

Več v prihodnjem Vestniku
MOMS