vestnik

Pahor poziva državljane k cepljenju proti covidu-19

Vestnik, STA, 15. 1. 2021
Urad predsednika republike Slovenije
Predsednik države Borut Pahor na obisku v Celju
Aktualno

Predsednik republike Borut Pahor je državljane pozval, da se cepijo proti covidu-19, ko pridejo na vrsto. Meni namreč, da bomo prav s precepljenostjo še letos končali zdravstveno krizo.

Lani smo ugibali, kdaj nam bo znanost dokončno pomagala, zdaj pa imamo po besedah predsednika republike odgovor na to vprašanje. "Po koncu te zdravstvene krize bomo zaradi strokovnosti in človeške požrtvovalnosti vseh, ki se borijo proti covidu-19, rekli, da smo bili priča strokovnemu in humanitarnemu podvigu," je dejal Pahor. Poudaril je tudi, da zaupa stroki, ki vladi svetuje pri sprejemanju ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa, ukrepi pa morajo biti sorazmerni, primerni in pravočasni. Če hočemo, da je krize konec, potem se moramo po njegovih besedah teh ukrepov čim bolj držati.



Predsednik države je včeraj obiskal štab civilne zaščite v Celju, odločil pa se je, da obišče vse štabe civilne zaščite po državi. Tako ima namreč priložnost osebno se zahvaliti ljudem, ki se v prvih vrstah soočajo s covidom-19.

predsednik država obisk koronavirus cepljenje