vestnik

Pekarna Vitapek se po požaru postavlja na noge  

D. N., 24. 2. 2019
Nataša Juhnov
Borut Perkič, lastnik pekarne Vitapek. 
Aktualno

Pred dvema mesecema, ko je zagorelo v pekarni Vitapek v Domanjševcih, v kateri so kot prvi v Sloveniji začeli peči kruh in druge krušne izdelke brez glutena, se prihodnost ni zdela svetla. Požar je namreč uničil skoraj celotno proizvodnjo in stroje, zato so morali delo za nekaj časa prekiniti.

Z lastnim delom ter s pomočjo številnih dobrih ljudi in organizacij pa so v pekarni ponovno uspeli vzpostaviti proizvodnjo, sicer z minimalno opremo in pripomočki, kakor so sporočili, vendar je dovolj, da lahko začnejo znova. Ker jim je kljub požaru uspelo ohraniti nekaj opreme, sedaj preizkušajo tudi to.

8900df10de3349a1f5ab8c2677e4b498
Nataša Gider
Po požaru, ki jih je prizadel pred dvema mesecema, se pekarna počasi postavlja na noge.


Kot so še sporočili, bodo jutri začeli s ponovnim sprejemanjem naročil, ker pa bodo začeli s ponovnim obratovanjem z manj delovne sile, bo delo potekalo nekoliko počasneje. Izdelki, ki jih bodo trenutno ponujali, bodo vsi sveži izdelki, mafini, polpečeno testo za pice, tapiokin snack, mlinci ter kocke za juho, drobtin, medenjakov in piškotov pa poleg krofov še ni na voljo. Prav tako bodo zaradi porušenega sistema distribucije vsa naročila do nadaljnjega dostavljali po pošti.

b2ae9f220dc2d46a9d80351fddc90800
Nataša Juhnov
Borut Perkič, lastnik pekarne Vitapek.

Vitapek domanjševci požar