vestnik

Pet zlatih na splošni maturi

A. Nana Rituper Rodež, 11. 7. 2019
Nataša Juhnov
Aktualno

Danes so že navsezgodaj objavili rezultate splošne mature, ki so jo dijaki opravljali v spomladanskem roku. Preverili smo, kakšni so bili rezultati dijakov na pomurskih srednjih šolah.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je k splošni maturi na spomladanskem roku pristopilo 92 dijakov, od tega eden mature ni uspešno opravil. To pomeni, da je bila matura 98,9 odsotno uspešna. Trije maturanti so dosegli prag 30 in več točk, in postali zlati maturanti. To so Niko Farič, Luka Lukač in Nuša Hozjan.



Na Gimnaziji Murska Sobota pa je na spomladanskem roku prvič pristopilo k maturi 95 dijakov. Od tega trije dijaki niso uspeli doseči pozitivne ocene pri vseh predmetih in bodo lahko že v jesenskem roku popravljali ocene. Na maturitetnem roku je bilo skupno pozitivnih 96,8 % dijakov. Imajo tudi dva zlata maturanta, to sta Nina Perdigal in Žiga Mekiš Recek.

8b0e45c31a11091b78842ed1d41ac2f7
Igor Napast
Na Gimnaziji Murska Sobota sta več kot 30 točk zbrala dva dijaka in postala zlata.

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je maturo opravljalo 13 dijakov, eden med njimi ni bil uspešen. Na Ekonomski šoli Murska Sobota pa je k splošni maturi pristopilo šest dijakinj ekonomske gimnazije, pet jih je bilo uspešnih.

matura 2019 Splošna matura gimnazija zlati maturanti