vestnik

Petnajst milijonov za digitalizacijo 

T. M./GZS, 8. 10. 2018
Andrej Petelinšek
Slika je simbolična.
Aktualno

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo več razpisov, povezanih z digitalizacijo v podjetjih, skupna vrednost sredstev, ki so na voljo na omenjenih razpisih, dosega skoraj 15 milijonov evrov. Na Gospodarski zbornici Slovenije opozarjajo podjetja, ki v svoje poslovanje vpeljujejo digitalizacijo, naj ne spregledajo razpisov gospodarskega ministrstva.  

Javni razpis za izvedbo storitev za spodbujanje digitalizacije malih in srednje velikih podjetij v letih 2019-2023 v ta namen predvideva 2,6 milijona evrov, pri čemer so upravičeni stroški dela zaposlenih, povezanih z izvedbo operacije.
Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v malih in srednje velikih podjetjih v letih 2019-2022 je vreden 9,4 milijona evrov, sredstva so namenjena podjetjem pri vzpostavitvi elektronskega poslovanja z namenom lažjega poslovanja na tujih trgih, pri tem med upravičene stroške spadajo stroški svetovanja zunanjih svetovalcev.
Prav tako stroški zunanjih svetovalcev sodijo med upravičene stroške v okviru razpisa za spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih, ki je vreden 2,7 milijona evrov. Namen razpisa je med drugim povezovanje kompetenc, kapacitet, prenos izkušenj, znanj in drugih poslovnih povezav.

razpisi digitalizacija
Kaj zdaj berejo drugi