vestnik

Lendavski vrtec z majem dobil v. d. ravnateljice

vestnik.si, 3. 5. 2023
Osebni arhiv
Vrtec Lendava, Župančičeva ulica
Aktualno

Dolgoletna ravnateljica Tina Hozjan se za nov mandat ni več potegovala. Dve prijavi na razpis, vendar kandidati niso izpolnjevali razpisnih pogojev.

S 1. majem je vodenje Vrtca Lendava prevzela Petra Gal. Konec marca jo je namreč svet zavoda imenoval za vršilko dolžnosti ravnateljice največ za čas enega leta oziroma do odločitve o izbiri med prijavljenimi na ponovljen razpis. Zdajšnji ravnateljici Tini Hozjan, ki je javni zavod vodila od leta 2013,  se je konec aprila iztekel mandat, za novega pa se ni ni več potegovala. Na prvi javni razpis za prosto mesto ravnatelja, ki se je iztekel prve dni januarja, sta sicer prispeli dve prijavi, vendar kandidati niso izpolnjevali razpisnih pogojev, zato so rešitev iskali znotraj kolektiva. Galova, ki izpolnjuje razpisne pogoje, je bila doslej vodja enote vrtca v Župančičevi ulici v Lendavi. 

Galova je ob imenovanju izpostavila, da želi delovati sodelovalno in povezovalno na vseh ravneh vzgojno-izobraževalnega procesa, s starši in občino kot ustanoviteljico javnega zavoda ter celotnim zavodom, v sklopu katerega deluje sedem enot. »Spodbujala bom pozitivno klimo, dobre odnose in skrbela za profesionalno rast vseh zaposlenih. V prvi vrsti pa mi bo pomembno, da bodo otroci imeli spodbudno učno okolje in da se bodo v vrtcu počutili sprejeto in varno,« je  izjavila Petra Gal.

Petra Gal
Osebni arhiv
Petra Gal, v. d. ravnateljica Vrtca Lendava

Prevzem začasnega vodenja zavoda pomeni, tako Galova, da razmišlja tudi o možnosti, da se bo prijavila na razpis, vendar z gotovostjo zdaj tega še ne more trditi. »Nekaj vpogleda v vodstveno delo sem kot vodja enote imela, vendar ne v celoti. Poskusila bom z majhnimi koraki in če bom pri tem kolikor toliko uspešna bom  razmislila tudi o tem, da se  prijavim na razpis.«

vrtec-lendava v.d.-ravnateljica petra-gal