vestnik

(FOTO) PGD Hrastje Mota bogatejše za manjše gasilsko vozilo

Dani Mauko, 29. 6. 2024
Dani Mauko
Prevzem novega vozila PGD Hrastje Mota.
Aktualno

Za zabavo so poskrbeli Poskočni muzikanti

Minulo soboto so v PGD Hrastje Mota uradno prevzeli manjše gasilsko vozilo (MAN GV-1). Po prihodu praporščakov ob zapeti himni Eve Tompa in igranju gasilske himne KD Pihalni orkester Gornja Radgona je navzoče pozdravila moderatorka Slavica Kovačič ter na oder povabila predsednika PGD Hrastje Mota Boštjana Šafariča, ki je povedal, da so marca 2022 podpisali pogodbo s podjetjem Svit Zolar za izdelavo nadgradnje in dobave gasilskega vozila MAN GVM-1. Večji del, 40.000 evrov, od skupne investicije vozila 72.000 evrov je prispevala Občina Radenci, preostanek botri in donatorji.

pgd-hrastje-mota, gasilci, novo-vozilo
Dani Mauko
Prevzem novega vozila PGD Hrastje Mota.

Zbrane so nagovorili še namestnik predsednika gasilskega regijskega sveta za Pomurje Andrej Vöröš, predsednik GZ Radenci Robert Mulec in radenski župan Roman Leljak.
Dogodek so popestrili z igranjem na harmonike, s plesi folklorne skupine KUD Janko Divjak Kapela … Vozilo je blagoslovil kapelski župnik Frančišek Horvat, poveljnik PGD HM Mitja Kranjc in župan Leljak sta ključe vozila v upanju za varno in srečno vožnjo predala odgovornemu vozniku Kristjanu.
Po svečani podelitvi zahval donatorjem, botrom in zlatim botrom je zbrane na veselici zabaval ansambel Poskočni muzikanti.
pgd-hrastje-mota gasilci novo-vozilo