Sestavine za 4 osebe:
Preberite še
Odpri v novem zavihku
Maturantski plesi: V Pomurju ima monopol mariborska plesna šola, puconska občina za alkohol skozi birokratski pekel
Omejenost izbire prizorišč za izvedbo maturantskih plesov pripelje do tega, da v praksi prihaja do nezakonitosti zaradi prisotnosti alkohola.
4 sladki krompirji
20 g ingverja
1 strok česna
1 majhna čebula
1 rdeč feferon
150 g mladega graha v stroku
1 šopek mlade čebule
200 g češnjevega paradižnika
200 g mini vložene koruze (v stroku)
100 g zamrznjenega graha
1 žlica olivnega olja
1 žlička karija
300 ml kokosovega mleka
200 ml zelenjavne juhe
sol, poper
4 vejice bazilike
Priprava:
Krompir olupimo in ga z lupilnikom za zelenjavo narežemo na rezance. Ingver, česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Feferon razpolovimo, odstranimo semena in sesekljamo. Grah po širini razpolovimo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na trakove. Paradižnike razpolovimo. Koruzo odcedimo in narežemo na rezine.
V ponvi segrejemo olje in popražimo ingver, feferon, čebulo in česen. Potresemo s karijem in nekaj časa pražimo. Zalijemo s kokosovim mlekom in juho kuhljamo.
Dodamo krompirjeve rezance, grah v stroku, paradižnik, zamrznjen grah, koruzo in 3 do 4 minute kuhljamo. Vmešamo še mlado čebulo, solimo, popramo in potresemo z baziliko.