vestnik

Plaketi Občine Lendava Nataši Horvat in Ivanu Denši

Majda Horvat, 28. 10. 2022
Osebni arhiv
Letošnji nagrajenci Občine Lendava
Aktualno

Občinsko priznanje tudi gasilcem, ki so sodelovali pri gašenju požara na Krasu, prav tako češkemu državljanu Bohumilu Dufeku za krepitev vezi na področju športa.

Na predvečer praznika Občine Lendava, ki ga ta praznuje 28. oktobra, torej na dan, ko je leta 1366 kralj Ludvik I. rodbini Bannfy podelil sejemske pravice, se je v gledališki in koncertni dvorani Lendava odvila osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj. Slovesnost ob 26. prazniku se je pričela s kulturnim programom vrtčevskih otrok, učencev vseh osnovnih šol in glasbene šole  v občini ter dijakov srednje šole, ki so ga prireditelji poimenovali Vrtiljak življenja. V nji so otroci in mladi predstavili svoj svet.

otrocilendava22
Osebni arhiv
Nastopili so otroci in mladi ter v kulturnem programu prikazali svoj svet z naslovom Vrtiljak življenja.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava, Ivan Koncut, je v osrednjem delu slovesnosti podelil občinska priznanja posameznikom, društvom in organizacijam za obletnice, dosežke in uspehe na različnih področjih, ki prispevajo k ugledu in napredku občine.

Plaketo Občine Lendava je prejela Nataša Horvat, Rominja iz Dolge vasi, ki že vrsto let na več področjih skrbi za svojo romsko skupnost tako na lokalnem kot nacionalnem nivoju. Plaketo Občine Lendava je prejel tudi Ivan Denša, predsednik krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi, za prispevek h kakovostnejšemu življenju in razvoju te krajevne skupnosti.



Priznanja Občine Lendava je letos prejel državljan Češke Republike, Bohumil Dufek, za utrjevanje vezi med občino Lendava in Češko Republiko na področju športa, izobraževanja in kulture. V imenu nagrajenca je priznanje prevzel Bojan Sekereš, predsednik Badmintonskega kluba Mladost Lendava. Priznanje Občine Lendava je prejela tudi skupina prostovoljnih gasilcev Gasilske zveze Lendava, ki je sodelovala pri gašenju največjega požara v Sloveniji, za izjemno požrtvovalnost, prostovoljstvo in humanitarnost, saj so s svojim ravnanjem prispevali k varnosti človeških življenj in k varovanju premoženja ljudi.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini je za naselje Gaberje prevzela predsednica Krajevne skupnosti Gaberje, Helena Antolin Tibaut.

Priznanje župana Občine Lendava je za svoje udejstvovanje na kulturnem področju prejel Bela Szomi.

dvoranalendavadva22
Osebni arhiv
Številno občinstvo v gledališki in koncertni dvorani na slovesnosti ob občinskem prazniku.

Spominske listine Občine Lendava, ki se podeljujejo društvom in organizacijam ob okrogli obletnici delovanja na različnih področjih ustvarjalnosti in dela, so letos za 50 let delovanja prejeli Nogometni klub Mostje, Nogometni klub Kapca, Judo klub Lendava in Klub zdravljenih alkoholikov Lendava.

lendavadvorana22
Osebni arhiv
V ospredju prejemnika plakete Občine Lendava Ivan Denša in Nataša Horvat (tretja z leve strani).

Glasbeno in plesno obarvan kulturni program slovesnosti so soustvarjali mladi iz vzgojno-izobraževalnih ustanov Občine Lendava, dijaki dvojezične srednje šole Lendava, učenci obeh lendavskih in genterovske dvojezične osnovne šole, otroci iz lendavskega vrtca in učenci glasbene šole.

občina-lendava občinski-praznik slovesnost nagrajenci