vestnik

Plavčkov festival

Marina Vrbnjak, 11. 6. 2018
Marina Vrbnjak
Plavckov vlakec ki je krožil po vseh treh lokacijah.
Aktualno

V Veržeju je bil Plavčkov festival – festival rekreacije in prostega časa, ki je namenjen praktično vsem generacijam.

Plavček je zaščitena vrsta žabe, ki živi v mrtvicah reke Mure in le nekaj dni v letu, v času svatovanja, svojo barvo spremeni v modro.Od tod izhaja tudi ime festivala, ki je namenjen raziskovanju sveta ob Muri, torej življenjskemu prostoru plavčka.

Pestro dogajanje na treh lokacijah

Plavčkov festivalje namenjen družinam, starostnikom in mladim – praktično vsem generacijam. Na njem se predstavljajo društva in posamezniki s tem, kaj počnejo v svojem prostem času in za to navdušijo še koga. Festival se je odvijal na treh lokacijah – na Stadionu Veržej, na Trgu Slavka Osterca in na Zeliščnem vrtu Marijanišča. Otroci in tudi starejši pa so se razveselili tudimaskote Plavčka, ki jih je razveseljeval na vsakem koraku.


8373f176e55b62904e5c46c6bb8b7ee0
Marina Vrbnjak
Festival je namenjen raziskovanju sveta ob Muri, torej življenjskemu prostoru plavčka.


Vsi nordijske hoje željni so se podali vse do čebelarskega muzeja, nazaj grede pa so na zeliščnem vrtu preizkusili okusne domače namaze in napitke ter na trgu Slavka Osterca zaplesali s folklorno skupino Leščeček. Z jogo so otroci razvijali gibljivost in motoriko, starejši pa sprostili svoje misli, telo in duha. Spoznavali so tudi zelišča, ki rastejo na zeliščnem vrtu Marijanišča in se naučili pripraviti svoje domače čajne mešanice, namaze in ostalo. Dogajanje na stadionu pa je bilo namenjeno vsem, ki so bili željni rekreacije in otrokom, za katere so pripravili razne animacije. Vse tri točke je brezplačno povezoval Plavčkov vlakec, ki je krožil ves čas festivala.

Plavčkov festival veržej