vestnik

Po 40 letih so se vrnili na šolo

Majda Horvat, 9. 4. 2019
Osebni Arhiv
Fotografija maturantov Srednje tehniške kmetijske šole v Rakičanu leta 1979. 
Aktualno

Pred štiridesetimi leti so dijaki takratne Srednje tehniške kmetijske šole v Rakičanu konec marca odplesali četvorko in se po končani maturi podali vsak na svojo življenjsko pot, nekateri na študij, drugi so se zaposlili in tretji prevzeli vodenje domače kmetije.

Čeprav je od tega minilo že precej časa, se nekateri pogosto videvajo bodisi kot sodelavci ali pa so se stkale tesne vezi, ki jih ohranjajo še zdaj, drugi pa se videvajo bolj poredko ali vsaj takrat, ko se vsakih pet let zberejo na spominskem srečanju.


Tudi ob letošnjem 40. jubileju so se zbrali dijaki in dijakinje generacije 1975 - 1979, in sicer A - razreda, žal tokrat brez pokojnega razrednika Ludvika Kutoša, ter B - razreda, ki jim je bila razredničarka Magda Čahuk, ki pa se tokratnega srečanja zaradi bolezni ni mogla udeležiti. Najprej so prišli v šolo v Rakičanu, kjer sta jih sprejeli ravnateljica Simona Potočnik, sicer diplomirana inženirka kmetijstva, ter Marija Štefanec, učiteljica strokovnih predmetov na šoli, tudi njihova sošolka. Sprehodili so se po znanih učilnicah, zbornici in delavnicah, torej po prostorih, ki so jih obiskovali kot dijaki, in ob tem obujali spomine na dogodke, ki so jih skupaj doživeli v šoli. Ob prigrizku so si še nazdravili ter šoli in učiteljskemu zboru zaželeli veliko uspeha pri vzgoji mladega kadra še naprej.

761ba72871ecbefbb02e0f78135f201d
Osebni Arhiv
Po 40. letih ponovno skupaj.


Druženje so nadaljevali v hotelu Zvezda v Murski Soboti ter se razšli z obljubo, da se spet srečajo, če ne prej, spet čez pet let.

40. letnica mature srednja kmetijska šola druženje