vestnik

Po Ankaranu še Murska Sobota: Otroka želel zvabiti v kombi

T. M./PUMS, 12. 6. 2018
Andrej Petelinšek
Kombi. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Z murskosoboške policijske uprave so sporočili, da je v nedeljo v okolici Murske Sobote za zdaj neznani storilec želel v kombi zvabiti osemletnega otroka.

Več informacij je posredovala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica pomurske policije.Policisti so bili 10. junija zvečer obveščeni, da je neznanec v bližini Murske Sobote osemletnega otroka ogovoril in vabil v svoje vozilo. "Otrok je s kraja zbežal, neznanec pa se je z belim kombijem odpeljal. Policisti v tej zvezi zbiramo obvestila, staršem pa svetujemo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah," je nmareč sporočila Suzana Rauš.


Policija ob tem staršem svetuje, naj otroke opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne sprejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam glede na obljube, da bodo kaj dobili."Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim ne,"je poudarila Rauševa.


Poleg tega je treba otrokom pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti, kot so videz osebe, vozila in podobno. Zatem naj takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo, kaj se je zgodilo, odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113.
Že včeraj pa so s Policijske uprave Koper sporočili, da je v soboto prebivalka Ankarana prijavila, da so njenega devetletnega sina skušali v Ankaranu zvabiti v temnejši osebni avtomobil, na katerem so bile najverjetneje italijanske registrske tablice. Moški naj bi otroka vabil v italijanskem jeziku, vendar se otrok ni odzval in je stekel proti domu. Vozila še niso izsledili.

kombi črna kronika