vestnik

Po enem letu naložbe še ni videti

M. H., 7. 8. 2024
Leon Novak
Načrtovani naložbi madžarskih podjetij, ki se ukvarjata z dejavnostjo obdelave jekla ter s proizvodnjo osvežilnih pijač in prehranskih dodatkov, sta sloneli na pričakovani pridobitvi razvojnih sredstev v matični državi.
Aktualno

Zanimanje za gradnjo v industrijski coni je veliko.

Občina Lendava je leta 2021 prejela evropska sredstva za razširitev industrijske poslovne cone. Vrednost projekta je bila 318 tisoč evrov, od tega je Evropska unija prispevala 193 tisoč evrov. Po izvedbi tega je občina z javnim zbiranjem ponudb našla vlagatelje in prodala zemljišča v velikosti 7,5 hektarja podjetju Time Management KFT, podružnici podjetja Kolibri trans, in družbi Total-Gep KFT iz Madžarske. Prve dni julija 2023 je bila izvedena slovesnost ob začetku gradnje proizvodnih in skladiščnih prostorov v skupni vrednosti šest milijonov evrov, ki naj bi bila končana to poletje.

A gradnja se po enem letu od zasaditve prve lopate še ni začela. Načrtovani naložbi madžarskih podjetij, ki se ukvarjata z dejavnostjo obdelave jekla ter s proizvodnjo osvežilnih pijač in prehranskih dodatkov, sta sloneli na pričakovani pridobitvi razvojnih sredstev v matični državi.

Kljub temu da so investitorji gradbeno dovoljenje pridobili na lendavski upravni enoti 19. aprila lani, začetek gradnje pa napovedali za 17. november 2023, se torej na teh parcelah še nič ne dogaja. Lendavska občina ni prejela uradnega sporočila investitorjev o razlogih, je pa seznanjena z njihovimi težavami pri financiranju naložbe, prav tako z možnostjo, da bi za projekt našli nove vlagatelje. Občina podpira njihova prizadevanja, če se naložba ne izvede, pa bo, kot so nam sporočili, ukrepala v skladu s sklenjeno medsebojno pogodbo ter naredila vse, da se prosta zemljišča zasedejo. Zanimanje za gradnjo v industrijski coni je namreč veliko.

občina-lendava industrijska-cona naložba