vestnik

Po koprski javni tribuni, ki bi jo Levica prepovedala, prihaja Janez Janša tudi v Mursko Soboto

Rok Šavel, 17. 1. 2024
STA
Janez Janša bo v Gledališču Park gost javne tribune z naslovom "Slovenija ni samo Ljubljana".
Aktualno

Prvak Slovenske demokratske stranke (SDS) danes v koprskem gledališču na javni tribuni o migracijah in varnosti, v ponedeljek pa prihaja tudi v Mursko Soboto, kjer bo gost javne tribune v Gledališču Park.

Že v naprej je precej razburjenja pri koprskem odboru stranke Levica povzročila napoved javne tribune v Gledališču Koper, ki jo je organizirala SDS. Danes je namreč prvak opozicijske stranke in nekdanji premier v Kopru gost javne tribue na temo migracij in varnosti, pri Levici pa protestirajo, saj "ne morejo mimo občutka, da se bo v prostoru, ki je namenjen umetnosti in je po definiciji odprt in vključujoč, odvil dogodek, ki bo sejal strah, sovraštvo in ksenofobijo".

Ob tem so vodstvo koprskega gledališča celo pozvali, da naj premisli o primernosti dogodka, čeprav so v SDS dvorano najeli po komercialnih cenah in za to tudi plačali. V odborih SDS Koper in Ankaran so seveda pametno izkoristili brezplačno promocijo dogodka, Levico pa obtožili, da se zavzema za likvidacijo svobode govora drugače mislečih, njihov protest in poziv k odpovedi dogodka pa označili za zavržno dejanje peščice, ki ni sposobna nikakršnega sodelovanja za dobrobit Slovenije.



V Murski Soboti na temo "Slovenija ni samo Ljubljana"


Današnjo javno tribuno SDS, ki jo je moč razumeti tudi kot taktično stopnjevanje terenskih aktivnosti v duhu politične situacije in tudi priljubljenosti Anžeta Logarja, ki naj bi letos ravno tako pričel s terenskimi obiski v okviru svojega društva, naj bi celo varovala policija.

No, naslednja javna tribuna v organizaciji SDS bo že v ponedeljek, 22. januarja, lokacija pa bo nikjer drugje kot v Murski Soboti. Janša bo namreč ob 17. uri gostoval v Gledališču Park v Murski Soboti, naslov javne tribune pa verjetno ne bo povzročil tolikšnega razburjenja, saj so jo v stranki premeteno poimenovali "Slovenija ni samo Ljubljana". Kot so navedli v napovedi dogodka, decentralizacija zagotavlja edino možnost za kvaliteten obstoj slovenskega podeželja in tamkajšnjih prebivalcev, sploh v zadnjem času pa da spremljamo primanjkljaj sredstev za nove projekte in celo odpovedi že odobrenih projektov, ki bi pripomogli k bolj enakomerni razvitosti, standardu in tudi povezljivosti Slovenije.

sds janez-janša javna-tribuna murska-sobota gledališče-park