vestnik

Po koprski javni tribuni, ki bi jo Levica prepovedala, prihaja Janez Janša tudi v Mursko Soboto

Rok Šavel, 17. 1. 2024
STA
Janez Janša bo v Gledališču Park gost javne tribune z naslovom "Slovenija ni samo Ljubljana".
Aktualno

Prvak Slovenske demokratske stranke (SDS) danes v koprskem gledališču na javni tribuni o migracijah in varnosti, v ponedeljek pa prihaja tudi v Mursko Soboto, kjer bo gost javne tribune v Gledališču Park.

Že v naprej je precej razburjenja pri koprskem odboru stranke Levica povzročila napoved javne tribune v Gledališču Koper, ki jo je organizirala SDS. Danes je namreč prvak opozicijske stranke in nekdanji premier v Kopru gost javne tribue na temo migracij in varnosti, pri Levici pa protestirajo, saj "ne morejo mimo občutka, da se bo v prostoru, ki je namenjen umetnosti in je po definiciji odprt in vključujoč, odvil dogodek, ki bo sejal strah, sovraštvo in ksenofobijo".

Ob tem so vodstvo koprskega gledališča celo pozvali, da naj premisli o primernosti dogodka, čeprav so v SDS dvorano najeli po komercialnih cenah in za to tudi plačali. V odborih SDS Koper in Ankaran so seveda pametno izkoristili brezplačno promocijo dogodka, Levico pa obtožili, da se zavzema za likvidacijo svobode govora drugače mislečih, njihov protest in poziv k odpovedi dogodka pa označili za zavržno dejanje peščice, ki ni sposobna nikakršnega sodelovanja za dobrobit Slovenije.V Murski Soboti na temo "Slovenija ni samo Ljubljana"


Današnjo javno tribuno SDS, ki jo je moč razumeti tudi kot taktično stopnjevanje terenskih aktivnosti v duhu politične situacije in tudi priljubljenosti Anžeta Logarja, ki naj bi letos ravno tako pričel s terenskimi obiski v okviru svojega društva, naj bi celo varovala policija.

No, naslednja javna tribuna v organizaciji SDS bo že v ponedeljek, 22. januarja, lokacija pa bo nikjer drugje kot v Murski Soboti. Janša bo namreč ob 17. uri gostoval v Gledališču Park v Murski Soboti, naslov javne tribune pa verjetno ne bo povzročil tolikšnega razburjenja, saj so jo v stranki premeteno poimenovali "Slovenija ni samo Ljubljana". Kot so navedli v napovedi dogodka, decentralizacija zagotavlja edino možnost za kvaliteten obstoj slovenskega podeželja in tamkajšnjih prebivalcev, sploh v zadnjem času pa da spremljamo primanjkljaj sredstev za nove projekte in celo odpovedi že odobrenih projektov, ki bi pripomogli k bolj enakomerni razvitosti, standardu in tudi povezljivosti Slovenije.

sds janez-janša javna-tribuna murska-sobota gledališče-park