vestnik

Po več kot četrt stoletja vodenja PGD Zbigovci funkcijo dal naprej

V. T., 10. 3. 2019
Franci Klemenčič
Branko Križan (levo) je bil predsednik PGD Zbigovci 26 let. Odslej je častni predsednik, saj je funkcijo predal mlajšim.
Aktualno

Branko Križan je bil 26 let predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Zbigovci.

Branko Križan, ki je bil že kot otrok vključen v gasilske vrste, vendar v otroštvu v Stavešincih, kjer je živel, se je tudi, ko se je preselil v Zbigovce, takoj priključil prostovoljnim gasilcem. Na občnem zboru leta 1993 so ga izvolili za predsednika društva.


Že pred nekaj leti je Križan napovedal, da bo funkcijo predsednika PGD Zbigovci predal naprej, ko mu bo uspelo obnoviti ostrešje in notranjost gasilskega doma v Zbigovcih; ob tem je dodal, da pa naj obnovo pročelja in okolice doma uredi njegov naslednik. Tako so člani PGD Zbigovci na zadnjem občnem zboru prisluhnili Križanu in ga razrešili funkcije, ki jo je opravljalnatančno 26 let in 9 dni.


Za novega predsednika je bil izvoljen Miran Jaušovec, Križana pa so imenovali za častnega predsednika PGD Zbigovci.
Taje pozval novo vodstvo, da v celoti zaključi obnovo doma in da skuša v letu 2021, ko bo društvo praznovalo 70. obletnico, nabaviti novo nujno potrebno vozilo za prevoz predvsem mladih.

Franci Klemenčič
Branko Križan (skrajno desno) je bil predsednik PGD Zbigovci 26 let. Odslej je častni predsednik, saj je funkcijo predal mlajšim.
Branko Križan PGD Zbigovci