vestnik

Podaljšana sta ukrepa odloga izvršbe in posebnih pravil davčne izvršbe

Vestnik, 16. 3. 2021
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vlada je do 18. aprila podaljšala ukrep odloga izvršbe in ukrep posebnih pravil na področju davčne izvršbe.

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida-19 določa ukrep odloga izvršbe za dolžnike, ki so fizične osebe. Ta je v skladu z zakonom veljal do konca januarja, vlada pa ga lahko podaljša za obdobje treh mesecev, če ugotovi, da še vedno obstojijo razlogi, ki so bili podlaga za njegov sprejem.

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.Vlada je ukrep odloga izvršbe že podaljšala do 17. marca, do dne, ko je bila razglašena epidemija. Ker je od takrat je podaljšala trajanje epidemije, je danes skladno s tem podaljšala tudi veljavnost omenjenega ukrepa. Glede na razmere in dejansko stanje namreč še vedno obstojijo razlogi, zaradi katerih je bil določen ukrep odloga izvršbe, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada pa je podaljšala tudi ukrep posebnih pravil na področju davčne izvršbe, ki je bil sprejet v skladu s sedmim protikoronskim zakonom. Vlada ga je enkrat že podaljšala, in sicer do 17. marca, tokrat pa ga je zaradi še vedno zaostrenih tudi ekonomskih razmer, zaradi česar se davčni zavezanci soočajo s težavami pri pridobivanju prihodka in pravočasnem plačilu davčnih obveznosti, ponovno podaljšala. Upoštevajoč epidemiološke razmere vlada ocenjuje, da bo podaljšanje veljavnosti ukrepa davčnim zavezancem olajšalo izpolnjevanje davčnih obveznosti.

vlada dopisna-seja podaljšanje-ukrepov