vestnik

Podaljšani tudi ukrepi na področju voznikov in vozil

Vestnik, 15. 1. 2021
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije se podaljšujejo tudi ukrepi na področju voznikov in vozil.

Še naprej se lahko izvajajo naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in pooblaščenih registracijskih organizacij s področja motornih vozil, redni in vmesni pregledi cistern ter pregledi vozil za izdajo certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga ter postopki in naloge v tahografskih delavnicah. 

Do 28. februarja se podaljšuje veljavnost tistih vozniških dovoljenj, ki so oziroma bodo potekla v obdobju med 16. novembrom 2020 in vključno 22. januarjem 2021 in katerih imetniki niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Prav tako se do 28. februarja podaljšuje veljavnost izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so oziroma bodo potekle v že naveden terminu, ter veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita. 

11f387666a4fa4305e62191431fe42c5
Igor Napast
Fotografija je simbolična.
Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji začne veljati jutri in velja do vključno 22. januarja. 

odlok vozniška-dovoljenja teoretični-del-izpita