vestnik

Podarite šolske potrebščine in osrečite otroke

Vestnik, 26. 8. 2018
Nataša Juhnov
Podarite lahko tudi ohranjene rabljenje šolske torbe. 
Aktualno

Poletna akcija zbiranja šolskih potrebščin se počasi končuje, zvezke, torbe in ostale pripomočke na 27 zbirnih točkah zbirajo še do srede. 

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja je tudi letos koordinator dobrodelne poletne akcije zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Akcija poteka v sodelovanju z dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src. Zbiranje potrebščin gre počasi h koncu. Pomagate lahko še do 29. avgusta, in sicer lahko donacije pustite na 27 zbirnih točkah po Pomurju, med drugim tudi na sejmu AGRA. Zbirne točke so objavljene tu:https://www.facebook.com/podarizvezek. Zvezke in ostale šolske potrebščine bodo organizatorji nato s pomočjo prostovoljcev osebno razdelili še pred pričetkom novega šolskega leta.
Kaj zbirajo:
pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezke, mape, peresnice, kalkulatorje, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copate ... Podarite lahko tudi lepo ohranjene rabljene šolske torbe.
Šolske potrebščine lahko preko pošte posredujete tudi na naslov: LRF za Pomurje, Martjanci 36, 9221 Martjanci.


906d282ef3099744dacbaafe4be58590
Rene Gomolj
Mnogim družinam nakup šolskih potrebščin predstavlja velik finančni strošek.


Kot pravijo organizatorji, še vedno obstajajo otroci, ki imajo prazne šolske torbe, ali so celo brez njih. V povprečju morajo starši za šolske potrebščine za enega otroka odšteti več kot 70 evrov, in to brez učbenikov in delovnih zvezkov. To pa je za mnoge družine veliko finančno breme.Lani so v okviru akcije pomagali 150 otrokom.

Možne tudi finančne donacije:
zbira jih Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src. Naslov: Bakovci, Vrtca ulica 15, 9000 Murska Sobota. TRR pri NLB:SI56 0201 5025 4139 042, sklic: podari zvezek.
Možne pa so tudi SMS donacije. Uporabniki Telekoma, A1 in T2 lahko s ključno besedo PRIBOR, poslano na 1919, donirate 1 EUR.
dobrodelna akcija podari zvezek