vestnik

Podelili priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem v turizmu, med prejemniki tudi Pomurci

Vestnik.si, 16. 11. 2023
Iztok Pipan
Posvet s podelitvijo priznanj.
Aktualno

Turistična zveza Slovenije je v sklopu Dnevov slovenskega turizma na posvetu Turistične društvene organizacije v Novi Gorici podelila priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem. Prejemnikov je bilo kar 51, nekaj tudi iz Pomurja.

Dnevi slovenskega turizma so letos posvečeni umetni inteligenci in digitalizaciji v turizmu, zato je bil tudi posvet prepleten s temi vsebinami. Udeleženci srečanja so spoznavali digitalno aplikacijo Moj-izlet.si, Chat GPT in njegovo uporabnost pri pisanju razpisov. Maša Klemenčič, predstavnica Slovenske turistične organizacije, je spregovorila o novih turističnih trendih in kulturi ter umetnosti kot osrednji promociji organizacije v naslednjih dveh letih. Goste sta nagovorila tudi sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež ter generalna direktorica direktorata za turizem Dubravka Kalin, ki je izpostavila, da turistična društva pomagajo graditi most med turizmom in lokalnimi prebivalci. 

Na oder je stopil tudi predsednik Turistične zveze Slovenije (TZS) Dominik S. Čerpnjak, ki je predstavil potencial gozdov na zdravje. "Zelena nit mojega tokratnega mandata na čelu TZS in celotne ekipe  je predvsem v ohranjanju tega, kar že imamo, s ciljem, da bodo turistična društva imela čim več od tega. Vedno je treba imeti neko povezovalno nit in ta nit je zelena nit. Stroka vidi nadgradnjo zelenega turizma v zdravilnost, kar pomeni, da je nekaj dobro za naše fizično in psihično zdravje. Uporabniki zdravilnega turizma so tisti, ki želijo delati na preventivi, oziroma želijo izboljšati svoje počutje," je dejal in izpostavil tudi pomen prostovoljcev v turizmu.

prostovoljci, turizem, posvet
Iztok Pipan
Posvet s podelitvijo priznanj.

Prejemniki priznanj za prizadevno prostovoljsko delo v turistični društveni organizaciji: 

- Milena Žilavec iz Kulturno turističnega društva Lipa Vadarci

- Sonja Fartek iz Kulturno turističnega društva Puconci

- Viktorija Vičar iz Turističnega društva Cven

- Mirko Pučko iz Turističnega društva Stara Cesta 

- Bela Flegar iz Turističnega društva Vrtnica 

dnevi-slovenskega-turizma nova-gorica prostovoljci turizem