vestnik

Podjetje Kocet nov Sparov partner: Več prometa in večji zaslužek

Majda Horvat, 3. 8. 2018
Majda Horvat
Franšizne trgovine Tuša v okviru podjetja Kocet bodo v prihodnje poslovale kot Sparov partner. 
Aktualno

Nova trgovina v Murski Soboti, prenočišča v Lendavi

Podjetje Kocet ne zapira trgovin, ampak jih bodo za nekaj dni zaprli samo zato, da jih preuredijo zaradi poslovanja z novim partnerjem. Zdaj poslujejo kot franšizne trgovine Tuša, v prihodnje pa bodo poslovale kot Sparov partner.


»Za ta korak smo se odločili pred nekaj meseci, o tej možnosti pa smo se s Sparom Slovenija pogovarjali že prej,« je povedal Marjan Kocet, lastnik trgovin. Trgovino v Veliki Polani bodo zaprli zadnji konec tedna v avgustu, mesec dni pozneje pa bodo prav tako nekaj dni preurejali trgovino v Lendavi.
Podjetje Kocet ima največjo trgovino v Lendavi, ob kateri sta še restavracija in dvorana s prostorom za 450 sedežev, poleg te pa še trgovino v Veliki Polani ter Domačo trgovino v objektu Merkurja v Murski Soboti. Prostor za zadnjo imajo v najemu, preostali dve pa poslujeta v lastnih prostorih. V podjetju je zaposlenih 44 ljudi.


Prvo trgovino so odprli že leta 1990 v Veliki Polani in naslednjo v Lendavi, od leta 1998 pa sta poslovali kot franšizni trgovini trgovske mreže Tuš. Trgovino v Veliki Polani so leta 2000 preselili v nov objekt, svojo mrežo pa so ustvarili leta 2014, ko so odprli še trgovino v Murski Soboti, ki pa je bila na drugi lokaciji kot zdajšnja. Zaradi požara v trgovini v Veliki Polani v začetku lanskega leta ta ni poslovala skoraj leto dni, zato je bil lanski poslovni izid podjetja slabši kot leto prej. Čisti prihodki od prodaje so lani znašali 3,8 milijona evrov ali skoraj milijon evrov manj kot leto prej.
»Od novega partnerstva si obetamo zvišanje prometa in tudi večji zaslužek,« je povedal Kocet, s tem pa tudi več možnosti za nadaljnja vlaganja. Če bo šlo vse po načrtih, bodo v Murski Soboti odprli še eno manjšo trgovino, za katero zdaj potekajo pogovori glede prostora, v Lendavi pa bi radi uredili tudi prenočišča in s tem dopolnili zdajšnjo gostinsko ponudbo.

Bernarda B. Peček
Spomnimo: Tudi podjetje Goričanka Kalamar iz Trdkove je pred časom zamenjalo franšizne trgovine Tuš s Sparovimi. Fotografija je z otvoritve ene od njih v Svetem Juriju.
podjetje kocet spar tuš