vestnik

Podpisana pogodba za obnovo ene najbolj dotrajanih cest v soboški občini

Vestnik.si, 9. 4. 2024
Mestna občina Murska Sobota
Podpis pogodbe o izvedbi del projekta Noršinska ulica - 1. faza.
Aktualno

Župan Murske Sobote Damjan Anželj je s podjetjem Pomgrad podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del prve faze projekta Noršinska ulica.

Župan Damjan Anželj in Boris Sapač, član uprave podjetja Pomgrad d.d., sta podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del prve faze projekta Noršinska ulica. Ob tej priložnosti je potekala novinarska konferenca, kjer je župan poudaril pomen težko pričakovanega projekta, ki bo vključeval obnovo ene najbolj dotrajanih cest v Mestni občini Murska Sobota. Podrobnosti projekta je predstavil Dušan Hauko, višji svetovalec na oddelku za gospodarske dejavnosti.

noršinska-ulica, pogodba, podpis-pogodbe
Mestna občina Murska Sobota
Podpis pogodbe o izvedbi del projekta Noršinska ulica - 1. faza.

V prvi fazi ureditve Noršinske ulice bodo izvedeni naslednji ukrepi:

- gradnja enostranske dvosmerne kolesarske steze v dolžini približno 988 metrov,- rekonstrukcija lokalne ceste na Noršinski ulici od ekonomske šole do križišča Noršinci – Rakičan v enaki dolžini,- rekonstrukcija premostitvenega objekta (prepusta),- namestitev kolesarskega števca,- postavitev urbane opreme, kot so koši za smeti in klopi in- ureditve zelenega pasu med voziščem in kolesarsko stezo.
Pogodbena vrednost znaša 1.168.206,06 evrov, dela pa se bodo pričela izvajati v začetku maja in bodo potekala ob delnih popolnih zaporah lokalne ceste. Ves čas aktivne gradnje bodo zagotovljeni obvozi z ustrezno prometno signalizacijo. Skrajni rok za zaključek del v okviru 1. faze je 30. julij 2025.
Mestna občina Murska Sobota
Podpis pogodbe o izvedbi del projekta Noršinska ulica - 1. faza.
noršinska-ulica mestna-občina-murska-sobota obnova