vestnik

Poklicna matura: Preverite, kako so se odrezali pomurski dijaki 

A. Nana Rituper Rodež, 6. 7. 2018
Nataša Juhnov
Ljutomerski dijaki so vsi opravili poklicno maturo. 
Aktualno

Objavljeni so prvi rezultati spomladanskega roka poklicne mature, zaključnega izpita, s katero kandidati pridobijo srednjo strokovno izobrazbo. Pozanimali smo se, kako uspešni so bili srednješolci po šolah po Pomurju. Podatke objavljamo sproti.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer


Dijaki v programu Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, ki so opravljali poklicno maturo, so jo opravili 100 odsotno. Od 36 dijakov, ki so na GFML opravljali maturo, je sedem zlatih maturantov, od tega sta dve osvojili vse možne točke, to stadijakinji Monika Skledar in Nadine Lesničar, ostali zlati maturanti pa so še Ana Kovačič, Alex Njivar, Nika Novak, Katja Recek in Liridona Zumeri. S tem so si pridobili maturitetno spričevalo s pohvalo.
Tudi vseh 19 kandidatk in kandidatov poklicnega tečaja Predšolske vzgoje je bilo na spomladanskem roku poklicne mature uspšenih.

6f524cb71d9749a1acde2d9ee62c4ed4
Igor Napast
Znani so rezultati letošnje poklicne mature.


Dvojezična srednja šola Lendava
Tudi vseh petnajst dijakov, ki so poklicno maturo opravljali na Dvojezični srednji šoli Lendava, je bilo uspešnih. Vseh 23 točk sta zbrala dva dijaka Eva Jerebic in Filip Kóša, točko manj pa ima Martina Hozjan, vsi trije so s tem postali zlati maturantje in bodo prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo. Na šoli pa so dobili novih 11 kemijskih tehnikov ter dva strojna tehnika Poklicno tehniškega izobraževanja (PTI) in dva ekonomska tehnika PTI.
Zaključni izpit pa je opravljalo 16 dijakov v štririh različnih programih. Dosegli so sto odsoten uspeh, ena dijakinja pa je dosegla maksimalno število točk 5 v programu Gastronomske in hotelske storitve.

3de7f4247a3354d11b40be80f06133b9
Igor Napast
Znani so rezultati letošnje poklicne mature.


Srednja poklicna in tehniška šola
Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je k maturi pristopilo 118 dijakov iz programov Elektrotehnik, Strojni tehnik, Tehnik oblikovanja in tehnik računalništva, od tega eden ni bil uspešen. Dobili so trinajst zlatih maturantov, od tega jih ima pet vse možne točke. Zlati maturantje z vsemi možnimi točkami so Urh Kolarič, Dominik Majcen, Maja Bagari, Samo Farič in Jernej Jerebic, le točko manj pa imajo David Copot, Uroš Podlesek, David Flegar, Denis Puhan, Anja Kadunc, Hana Rajnar, Patricija Rantaša in Maruša Mataj.
Ekonomska šola Murska Sobota
Na Ekonomski šoli Murska Sobota je vseh 32 kandidatk in kandidatov srednjega strokovnega izobraževanja, ekonomski in logistični tehnik ter poklicno-tehniškega izobraževanja, ekonomski tehnik uspešno opravilo maturo. Letos pa imajo tudi tri zlate maturante, Sanja Zver in Manuela Tibaut sta dosegli 22 točk, Robi Kučan pa je zbral vseh 23 možnih točk.
Uspešnih pa je bilo tudi devet kandidatov, ki so maturo opravljali v okviru izobraževanja odraslih.
Biotehnična šola Rakičan
Poklicno maturo v spomladanskem roku je opravljalo trinajst dijakov, od katerih je bilo dvanajst dijakov uspešnih, kar je 92,3 odstotni.Zlatega maturanta ni bilo.

ae1db0be5e2873eae992cb41edef5ac1
Picasa
Znani so rezultati letošnje poklicne mature.


Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Maturo je letos na Srednji šoli za gostinstvo in turizem opravljalo 40 dijakom, uspešnih pa je bilo 36 dijakov ali 90 odstotkov. Zlatih maturantov niso imeli.
Srednja zdravstvena šola Murska Sobota
Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je maturo skupaj v treh programih opravljalo 97 dijakov, od tega 87 na štiriletnem programu, in sicer na zdravstveni negi 64, kjer so bili 95,31 odstotni, in 23 na smeri kozmetični tehnik, kjer so bili 56,52 odstotni, ter deset na triletnem programu bolničar-negovalec, kjer je vseh deset dijakov maturo uspešno opravilo. Štiri maturantke štiriletnih programov so postale zlate maturantke, in sicer Mihaela Kolarič, Tamara Prelič, Eva Pučko in Katja Šalamija, trije bolničarji-negovalci pa so za uspeh na maturi prejeli posebno pohvalo.

Arhiv Ekonomska šola Murska Sobota
Zlati maturanti na Ekonomski srednji šoli Murska Sobota
poklic matura pomurje maturanti