vestnik

Poletje je tu – poskrbite, da bo vaše telo zaščiteno!

Vsebino omogoča Spletnik, 29. 6. 2022
Arhiv naročnika
SPF zaščita telesa.
Aktualno

Najbolje, kar lahko storite za svojo kožo je, da jo dobro zaščitite pred zunanjimi vplivi. Če si še vrsto let želite zdrave in elastične kože brez gubic, je v poletnem času, ko je sonce zelo močno, SPF zaščitna krema za obraz ključnega pomena.

Zakaj je poleti pomembna zaščita obraza pred soncem?

SPF (Sun Protection Factor) oziroma ZF (Zaščitni faktor) je eden ključnih dejavnikov, ki našo kožo ščiti pred staranjem in jo ohranja mladostno, zdravo ter sijočo. Zaščita za obraz je potrebna vse dni v letu, še posebej pa poleti, ko so sončni žarki še močnejši.

Znano je, da je sonce glavni krivec za zmanjšane ravni kolagena v našem telesu. To sčasoma opazimo na videzu naše kože, ki postane manj elastična in vlažna, pojavijo pa se tudi neprijetne gubice. Še posebej v zrelejših letih moramo koži nameniti nekoliko več pozornosti, saj potrebuje veliko več vlage in bolj hranilne kreme.

spf-soncna-krema
Arhiv naročnika
SPF sončna krema.

Med temi so zagotovo kreme s SPF zaščito, ki imajo anti age učinek, preprečujejo pa tudi nastanek hiperpigmentacije oziroma rdečih madežev na obrazu.

Kako se lahko zaščitite pred soncem?

Pri izbiri sredstva za zaščito pred soncem je potrebno upoštevati, da vas ščiti pred UVA in UVB žarki, ima zaščitni faktor vsaj SPF 30+ in je vodoodporen. Poleti pa izberite SPF 50+. E-parfumerija vam na tem področju ponuja široko paleto kakovostnih izdelkov.

- SPF zaščita za telo

Blagovna znamka Rilastil vam za zaščito telesa nudi ogromno kakovostnih krem, losjonov in sprejev. Rilastil Velvet losjon SPF 50+ je enostaven za nanos, s svojo žametno strukturo pa poskrbi za nelepljiv občutek. Losjon ima antioksidativni učinek, ob tem pa koži zagotavlja optimalno vlažnost in elastičnost.

spf-soncna-krema-za-telo
Arhiv naročnika
SPF sončna krema za telo.

Učinkovito zaščito za telo pa nudijo tudi SPF spreji - ti so zelo enostavni in praktični za nanašanje, hkrati pa se zelo hitro absorbirajo v kožo. Spreji preprečujejo nastanek sončnih opeklin, hiperpigmentacij in drugih poškodb kože, ki so posledica prekomerne izpostavljenosti soncu.



Za zelo občutljivo kožo so odlična rešitev Frais Monde naravne kreme z olivnim in jojobinim oljem. Te so primerne predvsem za vse tiste, ki imate občutljivo kožo in vas sonce pogosto opeče. Še posebej pa so omenjene kreme primerne za otroke, ker zagotavljajo zelo močno zaščito.

- SPF zaščita za obraz

SPF zaščitne kreme za obraz so postale del vsakodnevne nege obraza. Ker na kožo delujejo zelo blagodejno, jih je priporočljivo uporabljati vse dni v letu. Dobra novica pa je, da so tudi sončne kreme prilagojene različnim tipom kože.

Velika prednost lekarniške kozmetike Rilastil je tudi v tem, da vam nudi sončne kreme za obraz glede na tip kože.

Sončna krema Rilastil Acnestil SPF 50+ je primerna za mastno in aknasto kožo, Velvet za suho, Water touch mat za mešano kožo. Na voljo pa so vam tudi zaščitne kreme z anti age učinkom, ki kožo naredijo še bolj elastično in preprečijo gubice, kot je na primer Age Repair SPF 50+ krema.

soncna-krema-za-obraz
Arhiv naročnika
Sončna krema za obraz.

- SPF zaščita za obraz, ki jo lahko vmešajte v svojo najljubšo kremo

Za vse, ki si na obrazu ne želite več plasti različnih krem, so odlična izbira SPF Biodroga kapljice, ki jih lahko vmešate v katerokoli kremo ali serum. Izdelek se hitro vpije v kožo, za zaščito proti soncu pa na ta način ne potrebujete nobene dodatne kreme, saj vsebujejo zaščito SPF 50+.

- Obarvane kreme s SPF

Zelo dobra predpriprava na žgoče poletno sonce so tudi obarvane sončne kreme. Če jih želite uporabiti, potem izberite obarvane kreme s SPF, ki poleg poenotenja tena, nudijo tudi nego, SPF zaščito, kožo pa dodatno vlažijo. Tovrstne kreme lahko uporabite namesto pudra, saj je prekrivnost zelo dobra. V e-parfumeriji jih poiščite pod zavihkom "obarvane kreme".

Osnovna pravila glede uporabe SPF zaščite proti sončnim žarkom

Če želite najbolje poskrbeti za svojo kožo, potem je zaščita pred soncem potrebna tudi, ko niste na dopustu. Za njen čim večji učinek pa je potrebno upoštevati nekaj pomembnih pravil:



- Svetujemo vam uporabo ločene SPF kreme za obraz in telo. Kreme za obraz so prilagojene koži na obrazu, zato so bolj vlažilne, nežne, ne povzročajo mozoljčkov in imajo običajno tudi anti age učinek.

- Pri izbiri sončne kreme upoštevajte tudi tip kože. Če gre na primer za aknasto kožo, je ta že tako bolj dovzetna za zunanje dejavnike, zato je izbira SPF kreme za aknasto kožo najboljša rešitev. Ta jo dodatno zavaruje pred škodljivimi dejavniki in preprečuje, da bi se stanje še poslabšalo.

- Uporaba SPF zaščite za obraz je priporočljiva vse dni v letu in za vse tipe kože. Zavedati se morate, da ima sonce škodljive učinke tudi, ko je oblačen dan. Če pozimi niste veliko zunaj, uporabite zaščito za obraz s SPF 30+, poleti in spomladi pa SPF 50+.

- Krema z zaščitnim faktorjem naj postane najpomembnejši korak v vaši jutranji rutini. Pomembno je, da jo nanesete po koncu vsakodnevne jutranje rutine, torej po čiščenju, toniziranju in uporabi seruma. Odvisno od potrebe vaše kože, lahko pod njo nanesete še vlažilno kremo, ampak poleti je SPF krema običajno dovolj. In na koncu sledi še nanos make upa.

- Ne pozabite tudi na zaščito ustnic, na katere pogosto pozabimo. V ta namen uporabite posebne zaščitne kreme z visokim zaščitnim faktorjem SPF 50+, ki pa so priporočljive tudi za občutljive predele okoli oči.

Na koncu pa ne pozabite na dobro staro pravilo, ki pravi, da se soncu izogibajte med 11. in 16. uro. V kombinaciji s kakovostnimi zaščitnimi sredstvi za obraz je to najboljši recept za brezskrbno preživljanje poletja.

oglasno-sporočilo zaščitne-kreme sonce