vestnik

Poletna čarovnija na grajskem dvorišču: Kaj vas čaka ta teden v Murski Soboti?

Vestnik.si, 24. 7. 2024
Aleš Cipot
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Na grajskem dvorišču vas čakajo vrhunska koncerta, literarni večer in cirkuška predstava.

Ta teden bo Murska Sobota polna kulturnih doživetij, ki jih ne smete zamuditi. Na grajskem dvorišču bodo potekali štirje izjemni dogodki, ki bodo popestrili vaše poletne večere.

V sredo, 24. julija, ob 21.00 bo grajsko dvorišče gostilo koncert skupine American Music Abroad. Gre za več kot stočlansko zasedbo srednješolcev in študentov iz zveznih držav New York in New Jersey, ki se med svojo 17-dnevno evropsko turnejo ustavijo tudi v Murski Soboti. Glasbeniki bodo predstavili širok spekter glasbenih žanrov, vključno z melodijami z broadwayskih odrov, ljudsko glasbo in deli sodobnih skladateljev. Glasba, ki jo prinašajo, je univerzalni jezik, s katerim se bodo povezal z občinstvom v našem mestu.

Četrtek, 25. julij, bo ob 21.00 prav tako prinesel izjemen kulturni dogodek. Na grajskem dvorišču se bo odvijal literarno-glasbeni večer z naslovom Knjižnica pod zvezdami. Gostja večera bo Zvezdana Mlakar, znana igralka in televizijska voditeljica, ki bo predstavila svojo knjigo Pogovori, ki so mi spremenili življenje. Knjiga, ki jo je napisala v sodelovanju z urednikom Rokom Smolejem, prinaša vpogled v pogovore, ki so oblikovali njeno življenje. Večer bo obogatil tudi nastop Aleksandra Mežka, ki bo predstavil del svojega obsežnega ustvarjalnega opusa, povezanega z britansko in slovansko kulturo. V primeru slabega vremena se bo dogodek preselil v avlo knjižnice.



878194_216-zvezda
Mateja Jordović Potočnik
Zvezdana Mlakar bo predstavila svojo knjigo Pogovori, ki so mi spremenili življenje.

V petek, 26. julija, ob 21.00 boste lahko uživali v koncertu zasedbe Satori, ki bo prav tako potekal na grajskem dvorišču. Satori prinaša edinstveno glasbeno izkušnjo, ki ustvarja občutek popolnega miru in harmonije. Zasedba, ki jo sestavljajo Ursula Luthar (glas), Jure Tori (klaviature), Gerhard Ornig (trobenta), Kurt Haider (kitara), Wolfram Derschmidt (kontrabas) in Tijan Grašič (bobni), vas bo s svojim zvokom popeljala skozi melodije, ki spominjajo na vino, zemljo, poezijo in ples.



V soboto, 27. julija, ob 10.00, pa bo grajsko dvorišče gostilo predstavo za otroke. Lutkovna predstava Potujoči cirkus Nerodne Avguštine, ki jo je režirala Barbara Bulatović in izvajala Brigita Leban, temelji na priljubljeni slikanici Otfrieda Preuslerja. Klovnesa Avguština, ki nadomešča svojega bolnega moža v cirkusu, se izkaže kot pogumna in spreten izvajalka, kar bo navdušilo tako otroke kot odrasle.

soboško-poletje grajsko-dvorišče napoved