vestnik

Policisti bodo za varnost na tekmi skrbeli tudi z video nadzorom

Vestnik, 18. 8. 2021
Jure Zauneker
Jutri bo v mestu in okolici opaziti večje število policistov.
Aktualno

Iz Policijske uprave Murska Sobota sporočajo, da bodo na četrtkovi nogometni tekmi med Nogometno šolo Muro in graškim Sturmom uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Policija bo z namenom zagotavljanja varnosti domačih in tujih navijačev, udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja izvajala poostrene aktivnosti. Zaradi tega bo v Murski Soboti, v ožji in širši okolici mesta povečana prisotnost policistov ter inšpekcijskih služb. 

Pred in med prireditvijo bodo policisti uporabljali tehnična sredstva za fotografiranje in video ter avdio snemanja, tako na stadionu kot tudi v centru mesta, in sicer zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj. "Opozarjamo, da so udeleženci dolžni spoštovati tudi še vedno veljavne ukrepe za obvladovanje epidemije  covid-19, in da se bodo  pri obiskovalcih tekme in gostinskih lokalov dosledno ugotavljali PCT pogoji," sporoča tiskovna predstavnica soboške policijske uprave Suzana Rauš. 

Vsi  obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red.  Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda  in  miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in
njihovega premoženja.

pums nš-mura evropska-tekma nadzor