vestnik

Policisti že v okolicah šol, kako bo naslednji teden?

M.V., 28. 8. 2020
Marina Vrbnjak
Srečko Šteiner
Aktualno

Pomurski policisti bodo povečali svojo prisotnost na cestah v bližini šol. Delovali bodo preventivno in tudi represivno.

Prihodnji teden se bo zaradi pričetka novega šolskega leta povečalo število otrok na in ob javnih cestah ter drugih javnih površinah, predvsem v okolici šol. Kot je povedal Šteiner, policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota, policija že vrsto let pripravlja in izvaja načrt, ki je razdeljen na aktivnosti pred začetkom šolskega leta, v prvih dneh pouka in potem skozi vso šolsko leto. "Do sedaj smo že pregledali vso prometno infrastrukturo v bližini šol ter obvestili vzdrževalca, da se popravijo napake, ki smo jih zaznali," je povedal Šteiner. V prvih dneh bo policija v neposredni bližini šolskih ustanov izvajala  poostren nadzor nad kršitvami hitrosti, ki je ena najpoglavitnejših vzrokov za nastanek prometnih nesreč tudi v Pomurju, pomagali pa bodo tudi otrokom, da bodo le ti varno prečkali cestišče in prišli do šole.

srečko-šteiner, policija
Marina Vrbnjak
Srečko Šteiner

Poleg policistov bodo za varnost šolarjev v prvih dneh šole poskrbeli tudi predstavniki Zveze šoferjev avtomehanikov, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in upokojeni policisti. Kot je poudaril, so pri vstopu otroka v svet prometa zelo pomembni vzorniki starši, veliko pa na tem področju prispevajo tudi vzgojno izobraževalne ustanove.

Letos obravnavali 414 prometnih nesreč

Kot je še povedal Šteiner, so pomurske ceste od leta 2000 do danes terjale 247 življenj. V letošnjem letu so obravnavali 414 prometnih nesreč, v katerih je pet oseb izgubilo življenje. V prometnih nesrečah pa je bilo udeleženih tudi sedem otrok, od tega je bil en hudo telesno poškodovan.

V obdobju od leta 2015 do 27.8.2020 je bilo v prometnih nesrečah na območju PU  M.  Sobota  udeleženih 124 otrok od katerih sta 2 umrla, 9 jih je bilo hudo in 75 lahko telesno poškodovanih. 

prvi-šolski-dan policija srečko-šteiner