vestnik

Polnočnice v treh pomurskih župnijah naj bi bile pod vprašajem

Vestnik.si, 16. 11. 2023
Melita Marič
Franc Zorec
Aktualno

Na mizi je škofov predlog, da bi se verniki iz župnij Tišina, Bakovci in Martjanci pridružili polnočnici v stolni cerkvi v Murski Soboti

V uredništvu smo prejeli informacijo župljanov Župnije Tišina, da so bili v župnijskem pastoralnem svetu seznanjeni s predlogom oziroma razmislekom škofa Petra Štumpfa, da letos polnočnice v župnijah Tišina, Bakovci in Martjanci ne bi izvedli, pač pa bi se naj tamkajšnji verniki pridružili polnočnici v stolni cerkvi v Murski Soboti.

razstava-pirhov-mašnih-plaščov, veržej, rokodelski-center-veržej, štumpf, blagoslov, pirhi
Jure Kljajić
Škof Peter Štumpf

Škofov predlog je župnik Franc Zorec vernikom posredoval tudi na nedeljski sveti maši. Informacijo smo najprej preverili na Škofiji Murska Sobota, od koder so nas sprva usmerili do Zorca. Ta nam je v odgovoru zapisal naslednje: »V župnijah Bakovci in Tišina smo se že pogovarjali o načinu priprave in praznovanja božiča. Želimo, da bi praznovanje bilo čim lepše in bi imelo duhovni učinek ter bi zajelo in povezalo čim več župljanov. O konkretnih priložnostih obveščamo župljane prek župnijskih oznanil. Menim, da o vsebini župnijskih pastoralnih pogovorov in načrtovanj ni potrebno pisati v medijih, še posebej dokler so samo pogovori.« Iz Škofije Murska Sobota pa smo nato naknadno prejeli še odgovor, da »vodstvo Škofije Murska Sobota ne predvideva nobenih sprememb glede obhajanja božičnih svetih maš«.  Ali bodo verniki iz omenjenih župnij letos povabljeni k polnočnici v Mursko Soboto oziroma jim bodo lahko prisostvovali v svojih župnijah, zaenkrat torej še ni jasno.

polnočnica škofija-murska-sobota