vestnik

Polnoletnost občine Grad: Skrb za ceste in varnost ljudi

A. Nana Rituper Rodež, 6. 8. 2018
Arhiv Občine Grad
V kulturnem programu so nastopili mladi vaščani iz Radovec.
Aktualno

Z otvoritvijo pločnika in ograje ob pokopališču v Radovcih ter slavnostno sejo Občinskega sveta občine Grad so v nedeljo na Športnem centru v Radovcih obeležili občinski praznik in s tem osemnajsto obletnico ustanovitve samostojne Občine Grad. Županja Cvetka Ficko je bila kritična do države in poudarila, da se občinam reže tanki kos pogače, ki je komaj dovolj za zakonsko določene obveznosti, ne pa tudi za razvoj. 

43c4faa56da8613b04a5f8b5580879ca
Arhiv Občine Grad
Slavnostna govornica je bila županja Cvetka Ficko.


Ob tej priložnosti je županja Cvetka Ficko poudarila, da si želijo, da bi nov pločnik in ograja prispevala k večji varnosti in tudi k urbanem izgledu naselja, hkrati pa je predstavila napredek in razvoj goričke občine ne le v minulem letu, ampak tudi v daljšem obdobju ter se zahvalila zaslužnim občankam in občanom za njihov prispevek k razvoju in prepoznavnosti.

bd2849ae409b526f5523f0753f606f98
Arhiv Občine Grad
Pločnik je blagoslovil tudi katoliški duhovnik


Povedala je, da je občina v preteklosti posebno pozornost posvečala cestni infrastrukturi in zagotavljanju prometni varnosti. Tako so z leta v leto počasi spreminjali podobo cestne infrastrukture. Poleg ureditve pločnika in ograje v Radovcih, za katero je občina namenila 31 tisoč evrov, letos urejajo še parkirišče pri Gradu, sanirajo cesto v Bežanovo grabo in, kot je povedala županja, upajo, da bodo kmalu sanirali tudi cesto Husarovo v Dolnjih Slavečih, kjer bi pridobili nekaj metrov novega asfalta.

4209973bdc59ffb08310d3811f0b1333
Arhiv Občine Grad
Občani so se letos zbrali na Športnem igrišču v Radovcih. Fotografija Arhiv Občine Grad


Občina se je posvečala tudi odvodnjavanju cest z izkopi jarkov, polaganjem cevi ali kanaletov ter ureditvi javnih površin, košnji pokopališč in okoli drugih objektov.


Morda bo kdo rekel, da je seznam kratek in da je bilo premalo narejenega, smo pa delali in naredili toliko, kot smo imeli na razpolago finančnih sredstev, pravi Cvetka Ficko. Pri tem je bila kritična do države in je opozorila, da da država občinam tak kos finančne pogače, ki poleg vseh zakonsko določenih obveznosti, ne omogoča bistvenega razvoja občin, še posebno pa ne tistih manjših občin, kakršna je tudi Občina Grad, kjer je razpršena gradnja, kjer je zaposlenost nižja, in kjer si mladi morajo iskati zaposlitev izven meja domovine ne le občine.

7f11145335a34cf86fca17e883e01c76
Arhiv Občine Grad
Dobitniki plaket in priznanj z županjo Cvetko Ficko. (zgoraj tretja z desne)

Hkrati pa je izpostavila, da so najpomembnejši ljudje in občani, zato je ob tej priložnosti posameznicam in posameznikom ter društvom in podjetjem podelila plakete in priznanja občine. Plakete so prejeli Kristina Marič, dr. Tadeja Forjanič, Martin Žökš in Peter Rac, prejemniki priznanj pa so Ana Semler, Renata Fujs, Mateja Knapp, Primož Sukič, Kulturno društvo MIM, PGD Kovačevci, Kamnoseštvo Bunderla, Zemeljska dela Roman Roudi, ŠD Kovačevci in Župnijska Karitas Grad.

acd744bd663d7d4f9411e71e44d8a30c
Mlade mamice z županjo.

Nagradili so tudi najboljše učence in dijake ter mlade mamice, ki so rodile v letu 2017, ko so v občini zabeležili šestnajst novorojenčkov.

784945af58e2f365eb36da365a81efde
Arhiv Občine Grad
Zbrane je nagovorila tudi duhovnica Simona Prosič Filip.

Arhiv Občine Grad
Ob praznovanju so namenu predali pločnik mimo pokopališča v Radovcih.
Občina Grad Radovci pločnik občinski praznik