vestnik

Pomoč za Koroško zbirali tudi na Cankovi in v Porabju

Vestnik.si, 14. 8. 2023
Ines Baler
Zbiranje pomoči na Cankovi.
Aktualno

V preteklih dneh so v številnih krajih po Pomurju potekale zbiralne akcije za prizadete v poplavah. V ponedeljek se je ena od akcij zaključila na Cankovi, pripomočke za čiščenje posledic po poplavah pa so zbirali tudi v Porabju.

Različne stvari, od sredstev za osebno higieno, čistil, rjuh, obutve, brisač, odej do oblačil so več dni zbirali v prostorih občinske uprave na Cankovi. Zbiranje se je končalo danes v dopoldanskih urah, župan Danilo Kacijan pa je bil z odzivom občanov zadovoljen. 

cankova, zbiranje-pomoči
Ines Baler
Zbiranje pomoči na Cankovi.

Stvari, ki so jih občani dostavili v kartonskih škatlah, bodo predali koordinatorju akcije za Pomurje, ta pa bo pomoč dostavil na Koroško. 

cankova, zbiranje-pomoči
Ines Baler
Zbiranje pomoči na Cankovi.

cankova, zbiranje-pomoči
Ines Baler
Zbiranje pomoči na Cankovi.

Rojakom v matični domovini, ki so jih prizadele poplave, so na pomoč priskočili tudi Slovenci na Madžarskem. Iz Porabja so že v četrtek v Črno na Koroškem poslali samokolnice, grablje, lopate, metle in rokavice, ki so jih zagotovili Zveza Slovencev na Madžarskem, Razvojna agencija Slovenska krajina, Občina Gornji Senik in gasilsko društvo Gornji Senik, župnik Dejan Horvat, ki v Porabju tudi mašuje, pa je poskrbel, da so zbrano dostavili na Koroško. 

porabje, poplave, pomoč
Zveza Slovencev na Madžarskem
Porabski Slovenci so priskočili na pomoč rojakom v matični domovini.

Poleg tega so v Porabju danes zagnali solidarnostno akcijo Pomagajmo Sloveniji. Na posebnem bančnem računu Zveze Slovencev na Madžarskem so začeli zbirati finančna sredstva za pomoč družinam v stiski. 

občina-cankova zbiranje-pomoči