vestnik

Pomurka na evropsko-prometno izobraževalno tekmovanje

Vestnik.si, 28. 5. 2024
AMZS
Najboljši mladi kolesar 2024.
Aktualno

Radgonska ekipa osvojila drugo mesto na nacionalnem tekmovanju.

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je pripravila izbirno tekmovanje za FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki bo septembra v Parizu. Na njem se je pomerilo 52 mladih kolesarjev med 10. in 12. letom starosti, ki so sestavljali 13 ekip. Tekmovali so tudi mladi iz Avto-moto društva (AMD) Gornja Radgona in Štefan Kovač Murska Sobota. 

Štiričlanske ekipe so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu in skozi labirint, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestnoprometnih predpisov, narisati so morale tudi risbo na temo prometa. Zmagala je ekipa AMD Gorica 1, drugo mesto je osvojilo AMD Gornja Radgona, ki so ga sestavljali Miha Kaučič, Niko Kralj, Anna Tomažič in Mila Berglez, tretje pa AMD Ravne na Koroškem. 

anna tomažič, amzs, mladi kolesar
AMZS
anna tomažič, amzs, mladi kolesar

Štirje najboljši posamezniki, dva fanta in dve dekleti, so se uvrstili na evropsko kolesarsko tekmovanje, ki bo med 19. in 22. septembrom v Parizu. Med njimi je tudi Anna Tomažič iz AMD Gornja Radgona. Reprezentanco bodo sestavljali še Ian Birsa in Pia Polanc Cipot (oba AMD Gorica 1) ter Lenart Kos (AMD Ravne na Koroškem). 

Kot je še sporočila AMZS, Mednarodna avtomobilistična zveza FIA za mlade kolesarje že vrsto let pripravlja tekmovanja ETEC, v katerih se na državnem nivoju vključujejo evropsko avtomobilski klubi. "V pripravah na zaključno tekmovanje vsako leto sodeluje več kot milijon otrok v starosti med 10 in 12 let. Najboljši se udeležijo zaključnega tekmovanja. Evropsko tekmovanje pomeni tudi druženje z vrstniki iz drugih držav in spoznavanje njihovih kultur," so zapisali. 

amzs evropsko-prometno-izobraževalno-tekmovanje anna-tomažič