vestnik

Pomurko bo zdaj prodajala DUTB

Majda Horvat, 30. 7. 2019
Nataša Juhnov
Premoženje Pomurke v stečaju bodo prevzemali ločitveni upniki. 
Aktualno

Po skoraj osmih letih od prve prodaje nepremičnin Pomurke v stečaju je murskosoboško okrožno sodišče na predlog stečajne upraviteljice Alenke Gril pozvalo ločitvene upnike, naj prevzamejo neprodano premoženje. Gre za skoraj vsa zemljišča in objekte v lasti stečajnega dolžnika, torej tudi zemljišča na naslovu Panonska ulica 11, ki so po rešitvi spora med Pomurko v stečaju in MIP - Pomurko rejo prešla v last Pomurke.
Premoženje so v stečajnem postopku prodajali kot poslovno celoto in po posameznih obratih, vendar na sedmih dražbah oziroma v postopkih zbiranja nezavezujočih ponudb prodaja ni bila uspešna. Na to so vplivali zaradi nestrinjanja z najboljšimi ponudniki tudi nekateri ločitveni upniki. Zadnja prodaja kompleksa Pomurke je potekala septembra lani, izklicna cena pa je bila dobrih šest milijonov evrov.
Razen vzdolžnega robnega zemljišča proizvodnega kompleksa so pri vseh preostalih parcelah skupaj z objekti vpisane hipoteke ločitvenih upnikov. Vrednost premoženja, ki se bo zdaj izročalo ločitvenim upnikom, je dobrih šest milijonov evrov, od tega največji delež v znesku skoraj pet milijonov evrov pripada Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Preostali upniki so še AP Kapital 1 (367 tisoč evrov), Semenarna (293 tisoč evrov) in B2 Kapital (284 tisoč evrov).
Pomurka dutb