vestnik

(POMURSKA GOSPODARSKA ZBORNICA) Grahu zaupali nov mandat

R. Š., 28. 12. 2022
Aleš Cipot
Robert Grah bo še naprej predsednik Pomurske gospodarske zbornice.
Aktualno

Na seji upravnega odbora Pomurske gospodarske zbornice (PGZ), ki so ji prisostvovali tudi člani nadzornega odbora, Vesna Nahtigal, izvršna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), ki bo z novim letom postala generalna direktorica GZS, kohezijski minister Aleksander Jevšek, državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Dejan Židan in Tadej Ružič, predsednik razvojnega sveta regije, so obravnavali delo PGZ v letu 2022 in imenovali direktorja PGZ za mandatno obdobje 2023–2028.

To mesto bo še naprej zasedal Robert Grah, saj PGZ po mnenju članov pod njegovim vodstvom dela dobro in kakovostno, operativno je tudi ogromno pripomogel k temu, da je zbornica prepoznana in spoštovana tako v regionalnem kot tudi v nacionalnem in mednarodnem okolju. Poslovanje zbornice je, kot so ugotovili na seji, dobro in še nekoliko nad načrtovanim. Posebej so omenili odlično delo v projektih, saj prihodki iz tega naslova tvorijo že več kot dve tretjini celotne realizacije. Tudi članstvo v zbornici je stabilno in predstavlja dve tretjini gospodarske moči regije po dobičku in prihodkih ter polovico moči po številu zaposlenih. Na seji so bili na kratko vsebinsko predstavljeni ključni gospodarski projekti regije, ki bodo po načrtih izvedeni v naslednjem programskem obdobju regionalnega razvojnega programa in že imajo dosežen konsenz znotraj regije. Gre za projekte talentnega centra, namakanja iz reke Mure in Pomurje 5.0. 

Volilna skupščina PGZ, na kateri bodo volili člane upravnega in nadzornega odbora, predsednika nadzornega odbora in predsednika PGZ, to je trenutno Peter Polanič, pa bo sklicana in izvedena predvidoma v marcu 2023.

pomurska-gospodarska-zbornica robert-grah