vestnik

Pomurska regija ima spet najvišjo tedensko incidenco, včeraj zaznali 89 okužb

Vestnik, 10. 2. 2021
Niko Časar
V Pomurju so včeraj potrdili 89 okužb.
Aktualno

V Pomurju je aktivnih primerov 816. Bo vlada danes sprostila dodatne dejavnosti?

Vladna govorka Maja Bratuša je na današnji novinarski konferenci dejala, da se bo vlada pozno popoldan sestala na seji, kjer se bo seznanila z epidemiološkimi razmeri in trendi ter sprejela odločitve o sproščanju ukrepov za naprej. Še pred tem bo potekal sestanek s strokovno skupino ministrstva za zdravje. Štirinajstdnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev v pomurski regiji znaša 713,3, na ravni državi pa 662,7. Pomurje se s tem številom uvršča na tretje mesto. Glede na sedemdnevno incidenco pa je naša regija skočila na sam vrh. Tedenska incidenca v Pomurju je 315,6, v Sloveniji pa 275,7. 

V Pomurju 89 okužb in 816 aktivnih primerov

Največ okužb so v torek potrdili v Mestni občini Murska Sobota, in sicer 18. Devet primerov je bilo v občinah Beltinci, Ljutomer in Moravske Toplice, šest pa v Lendavi in Puconci. Pet okužb je bilo ugotovljenih v Rogašovcih, tri v Radencih, Črenšovcih, Apačah, Cankovi, Tišini in Turnišču. V občini Grad so zaznali dve okužbi, v občinah Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Velika Polana Odranci, Šalovci in Veržej pa eno. 

Nuška Čakš Jager, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ, je povedala, da se situacija v svetu izboljšuje. To je najbolj opazno v Evropi in v Severni Ameriki. 

Včerajšnji porast števila okužb je po besedah Čakš Jagrova pričakovan, saj je tak trend po praznikih in vikendih. Je pa opazen upad deleža pozitivnih PCR in hitrih antigenskih testov. Dodala je, da se število primerov koronavirusa, manjša v starejših starostnih skupinah, vztraja pa v delovni populaciji. 

nuška čakš jager
STA
Nuška Čakš Jager

Govornica je še povedala, da naj bi bila v tem tednu pripravljena navodila za potrjevanje hitrih testov s PCR testi. 

Novo o cepljenju 

koronavirus slovenija incidenca nuška-čakš-jager