vestnik

Pomurska šola osvojila zlato na finalnem turnirju v Tee ballu

M. V., 4. 6. 2019
Osebni Arhiv
MIZŠ bo sofinanciralo šolo v naravi.
Aktualno

Minulo soboto so učenci OŠ Miška Kranjca Velika Polana odlično igrali na zaključnem državnem turnirju v Tee ballu.Na zaključnem turnirju je sodelovalo 18 ekip iz osnovnih šol iz celotne Slovenije.

Mlajša skupina iz OŠ Miška Kranjca Velika Polana, ki so jo sestavljali učenci iz 2. in 3. razreda, je pod vodstvom profesorice Tjaše Žalig osvojila drugo mesto. Starejša skupina, ki so jo sestavljali četrtošolci in petošolci, pa je pod vodstvom profesorja Tonija Martona z neverjetnimi sedmimi zmagami v sedmih tekmah osvojila prvo mesto.


fb7a37463819abf34e0564adae9376b1
Osebni Arhiv


V Pomurju manj znana igra Tee ball, ki je različica Baseball-a se po pomurskih osnovnih šolah igra že tri leta. Prav OŠ Velika Polana je redni prireditelj regijskega pred-tekmovanja. Letos so se med sedmimi pomurskimi šolami prvič uvrstili na zaključni turnir in domov prinesli zlate in srebrne kolajne.

6b13eb58198afff836f8e7461c84d6a3
Osebni Arhiv


Za mlajšo skupino so tekmovali: Lana Špilak, Ema Jaklin, Nina Stanko, Maša Hanc, Tia Maroša, Luka Maroša, Naja Ozmec, Domen Horvat, Jan Jerič, Tilen Gomboc, Jan Kranjec, Vid Sobočan, Nejc Farkaš, Jan Mertik in Anej Zver.
Prvaki v starejši skupini pa so: Lara Žalig, Brina Magdič, Ajda Imre, Ana Iza Jaklin, Timea Vuk, Sofija Litrop, Tiem Marton, Gašper Žerdin, Marsel Maroša, Anže Farkaš, Anej Oletič, Leon Horvat, Anej Divjak, Jadranko Ikanovič in Jadran Ikanovič.
Po zaključenem tekmovanju so otroci uživali tudi ob konjeniški predstavi lipicancev iz Kobilarne Lipica.

c9e80de2c1f71141981c4eefdf70e03a
Osebni Arhiv

tee ball osnovna šola