vestnik

Pomurska učenca med najbolj prodornimi mladimi pisci

Vestnik, 26. 3. 2021
dreamstime
Med petimi finalisti sta dva osnovnošolca iz Pomurja.
Aktualno

Na literarnem natečaju 34. Roševi dnevi 2021 je bilo izbranih dvajset prodornih mladih piscev, med petimi finalisti pa sta tudi osnovnošolca iz Pomurja.

Roševi dnevi potekajo v sklopu Javnega sklada za kulturne dejavnosti, literarni natečaj pa je namenjen mladim literarnim ustvarjalcem iz osmih in devetih razredov osnovnih šol. Letos je sodelovalo 46 avtorjev, dvajset najboljših pa se bo prihodnji torek udeležilo spletne zaključne literarne delavnice, ki jo bo vodila Benka Pulko. 

Delavnico so poimenovali Bodi to, kar hočeš biti, Pulkova pa bo z udeleženci iskala "šopek žarkov, zaradi katerih je vredno živeti in se na tem planetu lepo imeti." Dela izbranih avtorjev so objavljena v zborniku Greva skupaj lovit oblake. 

Komisija je med dvajsetimi avtorji iz vse Slovenije izbrala pet finalistov. To so Mark Abel Sijanta iz Osnovne šole (OŠ) Kuzma, Veronika Horvat iz OŠ I Murska Sobota, iz OŠ Šmarje-Sap, OŠ Vižmarje-Brod pri Ljubljani in OŠ Rače pa prihajajo še Maša Valentina Krašek, Ana Sotlar in Zoja Strmšek. 

Finalisti se bodo v drugi polovici maja, ob ugodnih epidemioloških razmerah, udeležili tudi branja v živo na Tednu ljubiteljske kulture v Ljubljani, prejeli pa bodo tudi knjižne nagrade in priznanja. 

oš-kuzma oš-i-ms roševi-dnevi literarni-natečaj