vestnik

Pomurske lekarne: Zajc še naprej vršilec dolžnosti  

Timotej Milanov, 29. 3. 2019
Nataša Juhnov
Ivan Zajc
Aktualno

Člani sveta zavoda Pomurskih lekarn so po pričakovanju še tretjič potrdili Ivana Zajca za vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda, potem ko ta že drugič ni dobil podpore pri soboški občinski kadrovski komisiji.

Pred tem so člani sveta zavoda februarja potrdili Zajca kot edinega kandidata, ki se je prijavil na razpis za direktorja. Enako se je zgodilo že lansko leto, ko Zajca kasneje ni podprla občinska kadrovska komisija, prav tako predlani, ko Zajc ni dobil podpore v soboškem mestnem svetu. »Zadovoljni smo, da je višje sodišče v Mariboru potrdilo odločitev, da za imenovanje vršilca dolžnosti direktorja ni potrebno soglasje,« pravi Zajc. Omenjeno soglasje mestne občine je namreč po odloku o ustanovitvi javnega zavoda potrebno pri imenovanju direktorja. Zajca so podprli vsi prisotni člani sveta zavoda razen predstavnika soboške občine, v vodstvu katere Zajcu očitajo, da ne izvaja javnih naročil pri nabavi zdravil.



Zajc pravi, da so glede naročil že večkrat povedali, da so javni lekarniški zavodi pooblastili lekarniško zbornico, da naredi skupno javno naročilo, na katero še vedno čakajo. Soboški župan Aleksander Jevšek je sicer sprejel pobudo mestnega svetnika Antona Slavica, da aprila skliče izredno sejo mestnega sveta v zvezi z lekarnami. Zajc po lastnih besedah vabila za tako sejo še ni prejel, bi se je pa udeležil, če bi do nje prišlo. Zajc bo funkcijo vršilca dolžnosti direktorja opravljal leto dni, potem bo predvidoma spet objavljen razpis za direktorja.



Nataša Juhnov
Pomurske lekarne Ivan Zajc