vestnik

Pomurske lekarne: Zajc spet edini kandidat za direktorja

T. M., 19. 2. 2020
Nataša Juhnov
Pomurske lekarne.
Aktualno

Sledi scenarij, ki ga javnost spremlja že četrto leto. O Zajcu bodo najprej odločali člani sveta zavoda, v katerem si lahko obeta visoko podporo, potem morajo njegovo kandidaturo podpreti še v soboški občini, kjer se je v zadnjih treh letih zmeraj zataknilo …

Predsednik razpisne komisije in predstavnik beltinske občine v svetu zavoda Pomurskih lekarn Igor Adžič nam je potrdil, da je na razpis za direktorja tega javnega zavoda prišla samo ena prijava, in sicer se je po pričakovanju že četrtič zapored za direktorja prijavil Ivan Zajc, ki vodi lekarne kot vršilec dolžnosti. Sedaj bo o Zajcu odločal svet zavoda, kjer bo Zajc po vsej verjetnosti dobil visoko podporo, saj ga podpirajo vse občine ustanoviteljice Pomurskih lekarn razen Mestne občine Murska Sobota, katere vodstvo Zajcu že več let očita neizvajanje javnih naročil pri nabavi zdravil.

d1735b7e6de3a5459caa6299be0479db
Nataša Juhnov
Ivan Zajc

V skladu z določbami odloka o ustanovitvi javnega zavoda iz leta 1996 pa mora kandidat za direktorja dobiti tudi soglasje Mestne občine Murska Sobota, na katero so občine ustanoviteljice prenesle izvrševanje ustanoviteljskih pravic, ki se nanašajo na imenovanje direktorja. Potem ko Zajc v prejšnjih treh letih ni dobil soglasja soboške občine, ga je svet zavoda za obdobje enega leta imenoval za vršilca dolžnosti direktorja. V soboški občini medtem še vedno načrtujejo ustanovitev novega javnega lekarniškega zavoda, o čemer naj bi kmalu odločali tudi mestni svetniki.

pomurske-lekarne ivan-zajc