vestnik

(FOTO) Na pomoč na Koroško odšlo okrog 100 pomurskih gasilcev. Zjutraj odhajajo na teren nove ekipe

Vestnik.si, 4. 8. 2023
Jure Zauneker
Poplave 2023
Aktualno

Glavnina gasilskih enot ostaja doma v pripravljenosti.

Zgodaj zjutraj je bil zaradi izrednih razmer aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah, sestal se je tudi štab republiške civilne zaščite. Poziv za pomoč prizadetim območjem so prejele tudi gasilske regije. Kot je povedal gasilski regijski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša, je že zjutraj vsem gasilskim enotam iz Pomurja odredil stopnjo pripravljenosti za odhod na pomoč v eno od prizadetih regij.

poplave-2023
Jure Zauneker
Poplave 2023

Okrog 120 pomurskih gasilcev iz Pomurja se je v konvoju s 30 vozili ob 15. uri iz Grabonoša odpravilo na pomoč na Koroško. Na deloviščih so bili ob 17. uri. Šest ekip pomaga v Slovenj Gradcu, preostale so se razporedile po koroški regiji. 

poplave-2023
Jure Zauneker
Poplave 2023

poplave-2023
Jure Zauneker
Poplave 2023

Koroška regija je zaprosila za 25 ekip za črpanje vode ter deset gasilskih vozil s cisterno (GVC-2 ali GVC-3) za prevoz pitne vode. 

Utroša je naloge vodjem razdelil na zbirnem mestu, pričakuje pa se, da bodo gasilci na terenu pomagali vsaj 24 ur. Glavnina pomurskih gasilcev je ostala doma v pripravljenosti, saj so tudi za našo regijo v prihodnjih urah napovedane nevihte z obilnejšimi padavinami.  

Danes ponoči se bodo s terena vrnile štiri ekipe, razen ekip, ki so se na Koroško odpravile z gasilskimi vozili s cisterno. Te ekipe bodo tam prespale in jutri nadaljevale z delom, ob 6. uri zjutraj pa se bodo iz Pomurja na teren odpravile nove ekipe. 

gasilska-regija-pomurje gasilci pripravljenost pomoč padavine