Pomurski sejem je predstavil rezultate tradicionalnih ocenjevanj kakovosti mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov ter sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Na ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov je sodelovalo 37 podjetij – 33 domačih in štiri tuja z 264 izdelki.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) V Murski Soboti spet zadišalo po gibanici in šunki
V središču Murske Sobote je danes potekal 14. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice, seveda so ponudniki razvajali tudi z drugimi lokalnimi dobrotami. Dogodek po besedah organizatorjev vsako leto obišče vse več obiskovalcev. Namen festivala je promocija dveh zaščitenih prekmurskih izdelkov šunke in gibanice ter dvig zavesti o njihovem pomenu v lokalnem in širšem slovenskem prostoru. Fotografije: Diši po Prekmurju/FACEBOOK.
Panvita Mir je dobila priznanje šampion kakovosti za leskovačke in telečje čevapčiče Ave. Ob dveh šampionih je dobila še tri zlate in tri srebrne medalje. Panvita Mir je edino pomursko mesno predelovalno podjetje, ki je sodelovalo na ocenjevanju. Na ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov je sodelovalo 29 podjetij z 188 izdelki. Domačih podjetij je bilo 21, ostali pa so bili iz Hrvaške, Avstrije in Bosne in Hercegovine. Dobljeni štirje šampioni za Ljutomersko maslo, ementalec, pinjenec – jagodo in mleko v prahu uvrščajo Pomurske mlekarne med prepoznavne proizvajalce kakovostnih mlečnih izdelkov. Poleg tega so Pomurske mlekarne dobile še osem zlatih in eno srebrno medaljo.
Na ocenjevanju sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod sta iz Pomurja sodelovali Eko-socialna kmetija Pribinovina in Radenska. Pribinovina je dobila tri srebrne medalje za ekološke sirupe. Radenska pa dve zlati medalji za vode z okusi in srebrno medaljo za naravno mineralno vodo.