vestnik

Pomurski upokojenci se predstavljajo

M.V., 13. 11. 2019
Marina Vrbnjak
Na ogled razstava ročnih del in slik osmih pomurskih društev upokojencev
Aktualno

Na ogled ročna dela in slike članov osmih pomurskih društev upokojencev

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev (PPZDU) Murska Sobota in Društvo upokojencev Murska Sobota sta v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota pripravila razstavo Pomurski upokojenci se predstavljajo.

razstava, ročni izdelki
Marina Vrbnjak
Ročna dela si je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota mogoče ogledati do 15. novembra, slike pa bodo na ogled do 30. novembra. Fotografija Marina Vrbnjak

Tokrat se s svojimi slikarskimi deli predstavlja triindvajset ljubiteljskih slikarjev likovne sekcije Mozaik Društva upokojencev Murska Sobota, z ročno izdelanimi izdelki pa člani sekcije ročnih del društev upokojencev Beltinci, Ljutomer, Lendava, Moravske Toplice, Puconci, Radenci, Turnišče in Veržej.
Na razstavi ročnih del so vsak dan navzoči tudi člani in članice društev, da obiskovalcem predstavijo svoja dela. Člani sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer so denimo predstavili ročno izdelana darila, kot so posebne knjige tipanke, šaljivi vaški grbi, otroški copatki in igrača hobotnica, ki jo prejmejo starši ob rojstvu otroka v Občini Ljutomer.

razstava, društvo-upokojencev-beltinci, ročni-izdelki
Marina Vrbnjak
Na ogled razstava ročnih del in slik osmih pomurskih društev upokojencev

Ročna dela si je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota mogoče ogledati do 15. novembra, slike pa bodo na ogled do 30. novembra.
pokrajinska-in-študijska-knjižnica-ms razstava-del društvo-upokojencev-križevci