vestnik

Pomurski veterinarji delajo nemoteno, stranke pa pozivajo k upoštevanju varnostnih ukrepov

D. N., 15. 3. 2020
Pixabay
Skrb za zdravniško varstvo živali v pomurskih veterinarskih ambulantah ostaja nemoteno.
Aktualno

Pomurske veterinarske ambulante smo povprašali, kakšen bo režim dela v prihodnjih dneh glede na sprejete ukrepe v zvezi s koronavirusom. Kot so nam zatrdili, ostaja skrb za varstvo živali in njihovo zdravje nespremenjeno, vseeno pa pozivajo stranke k večji previdnosti in upoštevanju vseh predpisanih varnostnih ukrepov.

Kot nam je pojasnil Marjan Ivan Kerčmar, direktor Veterinarie Murska Sobota, poteka v njihovi veterinarski ambulanti delo nemoteno. "Kot eden izmed 72 slovenskih koncesionarjev, ki opravljamo javno veterinarsko službo, moramo poskrbeti za zagotavljanje neprekinjenega zdravniškega varstva živali, za nas se torej režim dela ni spremenil," tako Kerčmar. Dodal je še, da so sicer tudi njihove stranke zelo ozaveščene, saj se po nepotrebnem ne zadržujejo v čakalnici in raje skupaj s svojimi ljubljenčki počakajo zunaj. "Tudi v lekarni ni gneče, ljudje so uvidevni drug do drugega," je še pojasnil Kerčmar. 

Za komentar glede režima dela smo povprašali tudi Veterinarski inženiring v Moravskih Toplicah. Kot nam je pojasnila veterinarka Mima Nabergoj, ostaja tudi pri njih ambulanta odprta do nadaljnjega. "Delujemo nemoteno, vendar pa vseeno naprošamo vse stranke, da nas obiščejo le, če ne kažejo nobenih znakov okužb dihal ali če niso bili v stiku z osebo, ki bi lahko bila morebitno okužena. Prav tako smo jih prosili, da nas v izogib gneči v čakalnici pred obiskom pokličejo," tako Nabergojeva, ki je še dodala, da so strankam na voljo tudi sredstva za razkuževanje. Potrdila je še, da bodo v prihodnje, četudi bi se situacija glede koronavirusa zaostrila, še vedno izvajali nujne primere, preventivne in elektivne primere pa bodo nekoliko odložili. 

razstava-živali, razstava-malih-živali
Aleš Cipot
Skrb za zdravniško varstvo živali v pomurskih veterinarskih ambulantah ostaja nemoteno.

Poklicali smo tudi Veterino Škarica Murska Sobota, kjer so nam prav tako zagotovili, da delajo nemoteno. "Do sedaj posebnih navodil s pristojne zbornice nismo prejeli, zato bomo delali po ustaljenem ritmu. Smo pa uvedli posamezno vstopanje strank v čakalnico in ambulantne prostore," so še sporočili iz omenjene veterinarske ambulante. 

Sicer lahko tudi na spletni strani Veterinarske zbornice Slovenije zasledimo splošne napotke in priporočila v zvezi s koronavirusom. Kot so zapisali, morata tako strokovna kot splošna javnost med drugim vzdrževati visoke higienske standarde, priporoča se zračenje prostorov, posebna previdnost pa je namenjena ravnanju s surovim mesom, mlekom in živalskimi organi. "Ker ni znano, da bi se COVID-19 prenašal z živali na človeka, za to pristojne institucije niso izdale posebnih navodil za delo veterinarskih organizacij," lahko še preberemo. 

varstvo-živali pomurski-veterinarji