vestnik

(COVID) V enem od pomurskih vrtcev od danes zagotavljajo le nujno varstvo, jutri v OŠ uvajajo pouk na daljavo

I.B., 2. 2. 2022
Nataša Juhnov
Nujno varstvo danes v vrtcu zagotavljajo za sedem otrok. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Soočajo se z okužbami, drugimi boleznimi in odsotnostmi zaradi karanten.

Župan Občine Cankova Danilo Kacijan je zaradi akutno povečane obolelosti zaposlenih v Vrtcu Cankova sprejel sklep, da je od današnjega dne delovanje vrtca organizirano v minimalnem obsegu in namenjeno le staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Torej v primeru, da jim delodajalec ne more omogočiti dela na daljavo oziroma možnost koriščenja dopusta. 

Ravnateljica vrtca in osnovne šole Cankova Jolanda Maruško je za vestnik.si povedala, da je županu predstavila situacijo, s katero se v zavodu soočajo, on pa je na zakonski osnovi izdal sklep. Dodala je, da je šest od osmih strokovnih delavk vrtca v bolniškem staležu. Večina teh je okuženih s koronavirusom, nekatere na rezultat testa še čakajo. Obolelih je tudi več otrok. Sedem jih je bilo na testiranju pozitivnih, nekaj jih še nima rezultata, 13 otrok je v karanteni zaradi visokorizičnega stika, nekaj pa jih je zbolelo za drugimi boleznimi. V vrtcu so danes nujno varstvo zagotavljali za sedem otrok. 

cankova, vrtec, kacijan
Ines Baler
Župan Občine Cankova Danilo Kacijan in ravnateljica OŠ Cankova Jolanda Maruško sta bila zaradi neljube situacije primorana ukrepati.

Maruškova je bila v navezi z epidemiologi. Jutri bodo za vse učence od 1. do 9. razreda osnovne šole zaradi nezavidljive situacije uvedli izobraževanje na daljavo. "Danes imamo od 127 učencev prisotnih samo 62," pravi. Dodala je, da jih je nekaj covid pozitivnih, nekaj v karanteni zaradi visokorizičnega stika, nekateri na teste še niso šli, spet drugi imajo druga obolenja. Okužbe so potrjene tudi pri nekaterih strokovnih delavcih šole, med drugim pri kuharju, tajnici in čistilki. "Edina rešitev je, da za nekaj časa uvedemo izobraževanje na daljavo," pravi ravnateljica in doda, da bo pouk na daljavo predvidoma potekal do 11. februarja. 

murska-sobota, šolanje-na-daljavo
Jure Zauneker
Pouk bo na daljavo potekal predvidoma do 11. februarja.

Občina in osnovna šola Cankova vse starše prosita za strpnost in razumevanje. 

vrtec-cankova občina-cankova danilo-kacijan jolanda-maruško