vestnik

Pomurski zakon: Uspelo le osmim podjetjem   

Majda Horvat, 15. 6. 2018
Majda Horvat
Mobitex je v lendavski industrijski coni  že zgradil novo proizvodno halo. 
Aktualno

Podjetja, ki so bila uspešna na razpisu, se zdaj lotevajo naložb vrednih skupaj 4,7 milijona evrov. Vloge poslalo kar 53 podjetij za naložbe v višini 19 milijonov evrov.

1,4 milijona evrov bo v dveh letih prejelo osem podjetij, ki so uspela s prijavo na deveti razpis ministrstva za gospodarstvo po zakonu o razvojni podpori pomurski regiji. To so podjetje Šumer iz Ljubečne, ki ima poslovne prostore tudi v nekdanji Murini hali v Lendavi, v višini 125 tisoč evrov, in sicer za projekt večnamenski kuhinjski pripomoček, podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone v višini 200 tisoč evrov za proizvodno halo za montažo gasilskih komponent.


7de11f1152b48d816b1bd49cbcb4480a
Nataša Juhnov
Odelo širi proizvodnjo v Črešnjevcih.


Odelo Slovenija iz Prebolda prav tako 200 tisoč za razširitev proizvodnih kapacitet v Črešnjevcih, podjetje TPM iz Dolnje Bistrice v višini 146 tisoč evrov za nakup CNC laserskega rezalnika, BP Blister Pack iz Odranec v višini 156 tisoč evrov za modernizacijo proizvodnega procesa, Aluvar iz Gančan v višini 119 tisoč evrov za proizvodnjo novih izdelkov lastnega razvoja, Mobitex iz Lendave za tovarno prihodnosti in podjetje Var iz Gornje Radgone 200 tisoč evrov za proizvodno linijo za izdelavo novih izdelkov.


Osem podjetij, ki je uspelo z vlogo, načrtuje naložbe v višini 4,7 milijona evrov.
Kot smo že poročali, je na razpis, ki je bil objavljen februarja, prispelo kar 53 vlog, skupna vrednost prijavljenih projektov pa je znašala 19,2 milijona evrov. Prav tako smo napovedovali, da zaradi velikega razkoraka med vrednostjo razpisa in potrebami marsikateri prijavitelj s prijavo svoje naložbe na razpis ne bo uspel.

Štefan Abraham
Murska Sobota z zraka. Gradnja rakičanskega priključka k pomurski avtocesti.
pomurski zakon