vestnik

Pomurski župan med podpisniki Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo

Vestnik.si, 15. 6. 2022
Arhiv občine
Podpisniki Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo.
Aktualno

Župani dvanajstih slovenskih občin so v Mariboru podpisali listino Konvencija županov za podnebne spremembe in energijo. Med njimi je bil tudi župan Občine Apače Andrej Steyer.

Dvanajst občin, ki so pristopile k podpisu, prihaja iz območja delovanja Energetsko podnebne energije za Podravje, ki občinam nudi pomoč na poti v podnebno nevtralnost in jih usmerja pri doseganju podnebnih ciljev. Apaška občina se je tako pridružila več kot 11 tisočim podpisnikom v Evropi. 

konvencija-županov, občina-apače
Arhiv občine
Med podpisniki je bil tudi apaški župan.

Sicer podpisniki podpirajo vizijo 'Evropski župani delujejo skupaj za pravičnejšo in podnebno nevtralno Evropo - do leta 2050 želimo živeti v razogljičenih in odpornih občinah, ki bodo imele dostop do varne in trajnostne energije po primernih cenah'. Zavezali pa so se, da bodo v prehod v podnebno nevtralnost vključili občane, podjetja in druge zainteresirane dejavnike. "Boj proti podnebnim spremembam pomeni boj za preživetje človeštva. Cilj vseh mora biti tranzicija celotne družbe in vsake občine ali podjetja posebej v podnebno nevtralnost čimprej ali vsaj do leta 2050," so sporočili iz občine in dodali, da so na to pot stopili tudi sami. 

konvencija-županov občina-apače andrej-steyer