vestnik

Pomursko gospodarstvo: Kako nastopiti na tujih trgih  

T. M., 13. 6. 2018
Andrej Petelinšek
Gospodarstvo se usmerja tudi v tujino. Fotografija je simbolična. 
Aktualno

Pozitivno poslovanje gospodarskih subjektov v pomurski regiji je predvsem rezultat izvozno usmerjenih družb in dviga domače porabe, med drugim ugotavljajo v Pomurski gospodarski zbornici (PGZ) v analizi poslovanja pomurskega gospodarstva v preteklem letu.  

V regiji deluje 1875 gospodarskih družb, ki so v lanskem letu na tujih trgih ustvarila 979 milijonov evrov prihodkov. Tako so se pri PGZ odločili, da v okviru projekta SPOT skupaj z Razvojnim centrom Murska Sobota stopijo naproti domačim gospodarstvenikom, ki bi želeli nastopiti na tujih trgih. V ta namen 18. junija organizirajo brezplačen seminar, kjer bodo med drugim govorili o tem, kakšne so težave, tveganja in stroški pri delovanju na tujih trgih, kako oblikovati izvozno strategijo in kako s sejemskimi nastopi dvigniti prepoznavnost podjetja.


0df9952dc26bf33b92fd07d75b977e49
Igor Napast
V regiji deluje 1875 gospodarskih družb, ki so v lanskem letu na tujih trgih ustvarila 979 milijonov evrov prihodkov. Fotografija je simbolična.


»Seminar je namenjen podjetnikom, zaposlenim v podjetjih in potencialnim podjetnikom ter vsem tistim, ki se zavedajo, da je delovanje na tujih trgih ne le poslovna priložnost, temveč predvsem razvojna nujnost, ki je povezana s potrebo po obvladovanju specifičnih znanj in tveganj, pa tudi višjimi stroški. Sejmi predstavljajo edinstveno priložnost, da se predstavimo in vstopimo na mednarodne trge,« so zapisali v PGZ. Seminar bo izvajala Mateja Milost, direktorica podjetja Fimago in predavateljica na Univerzi v Novi Gorici, ki že 22 let deluje na področju izvoznega svetovanja in postavitve marketinških strategij.

gospodarstvo pomurje izvoz