vestnik

Ponoči bo dež zajel vso Slovenijo

Vestnik.si, STA, 4. 11. 2023
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ponoči bo dež od zahoda znova zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bo zapihal okrepljen južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 7 do 14, v alpskih dolinah okoli 3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo sprva oblačno s padavinami in nevihtami, ki pa bodo do sredine dneva že ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija. V drugem delu noči na nedeljo bodo sunki južnega vetra na Primorskem lahko presegli hitrost 70 kilometrov na uro. Ob prehodu vremenske fronte v nedeljo zjutraj bo vetrovno tudi drugod, pojavljali se bodo nalivi. Največ padavin bo do nedelje dopoldne padlo v južnem predgorju Julijcev, predvidoma od 50 do 100 litrov na kvadratni meter.

Kako bo v prihodnjih dneh? 

V ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Popoldne in zvečer je predvsem na zahodu možna kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bo po nižinah megleno. V torek bo na zahodu pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo deloma sončno.

slovenija vreme arso