vestnik

Poostren nadzor prometa še danes, policisti preverjajo tudi spoštovanje vladnih odlokov

Vestnik, 17. 1. 2021
Jure Zauneker
Policijska kontrola pri prehajanju občinskih meja.
Aktualno

Policija tudi ta konec tedna izvaja poostren nadzor prometa na območju celotne države, pri tem pa preverjajo tudi spoštovanje odlokov za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

Policisti so poostren nadzor, ki sicer poteka že nekaj vikendov, izvajali že včeraj in ga bodo nadaljevali še danes. Število ugotovljenih kršitev namreč v zadnjem obdobju narašča, največ so jih sicer ugotovili na Gorenjskem. 

Po zadnjih podatkih so policisti v preteklih treh tednih odpravili nadzore spoštovanja odlokov v več kot 45 tisoč krajih po Sloveniji. Pri tem so izrekli 1773 opozoril, v 1198 primerih pa so proti kršiteljem uvedli prekrškovni postopek. 

Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije. Ob tem velja izpostaviti, da je uporaba zaščitnih mask obvezna tudi na prostem, kadar med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje. 

smučanje, zima
Pixabay
Fotografija je simbolična.

Policija bo sicer ob povečanju števila kršitev ta konec tedna zdravstveni stroki predlagala, da se prehajanje občinskih meja znotraj posamezne statistične regije za namen rekreacije ponovno omeji samo na občino bivanja. 

policija poostren-nadzor prehajanje-občinskih-meja