vestnik

(POPLAVE) Dež ne pojenja, izdana najvišja stopnja opozorila pred nevarnostjo za celotno Pomurje

Vestnik.si, 6. 8. 2023
Majda Horvat
Poplave ob reki Muri
Aktualno

Uprava za zaščito in reševanje izdala poziva Pomurce k izredni previdnosti

Teren je razmočen, padavine pa po Pomurju še vedno ne ponehajo. 

Po podatkih Agencije RS za okolje je Mura v Gornji Radgoni v nedeljo zjutraj še nekoliko narasla. Njen pretok se je povečal iz 1380 na okoli 1450, kar pomeni, da se je vodostaj na tem odseku povišal za okoli 10 centimetrov.

Pretok Mure je trenutno ustaljen in se v nedeljo čez dan še ne bo znatno zmanjševal.

Jutri spet nevihte

V nedeljo bo sprva večinoma oblačno, sredi dneva se bo oblačnost trgala. Občasno bodo še krajevne padavine. Popoldne bo naše kraje od severozahoda hitro prešla nevihtna linija z možnimi kratkotrajnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Predvsem na Primorskem se pričakuje tudi nevihte z manjšo točo. Ob morju bodo močnejši sunki severnega vetra. 

Prehodno bo zapihal okrepljen veter severnih in zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem okoli 25 °C. Zvečer se bo ozračje umirilo, dež bo povsod ponehal.

Sončen šele torek

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Čez dan bo pihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah okoli 6, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem okoli 25 °C.

V torek zjutraj bo nekaterih nižinah megleno, sveže bo. Čez dan bo sončno. V sredo bo pretežno jasno in postopno topleje. Na severu lahko popoldne nastane kakšna ploha.

poplave-2023 reka-mura dolnja-bistrica