vestnik

Zaradi obnovitvenih del na pomurski avtocesti prihaja do spremembe zapore

Vestnik, 18. 8. 2020
Jure Zauneker
Obnova pomurske avtoceste bo trajala štiri mesece.
Aktualno

Od začetka julija dalje je v teku obnova pomurske avtoceste. Danes popoldan se bo znova odprl avtocestni priključek Lipovci, zaprla pa se bosta priključek in počivališče Murska Sobota.

Kot smo že poročali, bodo gradbena dela predvidoma potekala štiri mesece. V prvi fazi so delavci izvedli rekonstrukcijo srednjega ločilnega pasu med smernima voziščema avtoceste v tako imenovano nezeleno oziroma asfaltno površino ter uredili službene prehode za preusmeritev prometa z ene polovice avtoceste na drugo. "Z ureditvijo sredine v asfaltni izvedbi in postavitvijo obojestranske betonske varovalne ograje med smernima voziščema avtoceste bo DARS zagotovil dodatno povozno površino, s katero bo v času morebitne intervencije na razpolago več prostora za prehod intervencijskih služb po sredini vozišča - po umiku vozil na skrajni levi in desni rob," pojasnjujejo na DARS-u.

V preteklih tednih je potekala obnova odseka od nadvoza Bakovci/Krog do priključka Lipovci, zaradi katere je bil omenjeni priključek tudi zaprt. Tega bodo danes po 18. uri spet odprli, zaprli pa bodo priključek Murska Sobota v smeri proti Mariboru ter avtocestno počivališče Murska Sobota sever. Zaprta bosta ostala predvidoma do 14. septembra, obvoz pa bo mogoč preko priključkov Lipovci in Vučja vas. Prometno-informacijski center še opozarja, da bo občasno zaradi zaprtja počivališča prihajalo do pomanjkanja parkirnih mest na počivališčih proti Mariboru in Ljubljani.

Do 17. novembra bo zaprt tudi podvoz pod avtocesto, dodajajo na Prometno-informacijskem centru. 

V drugi polovici septembra naj bi po napovedih zaprli še priključek Lipovci proti Lendavi, priključek Murska Sobota proti Lendavi in počivališče Murska Sobota jug pa naj bi bila zaprta med 10. in 30. oktobrom. 

pomurska-avtocesta obnova obvoz zaprt-priključek