vestnik

Vročinski val bo dosegel vrhunec, popoldne in zvečer možne močnejše nevihte

Vestnik.si, 17. 7. 2023
Jure Kljajić
Slika je simbolična.
Aktualno

Danes popoldne in zvečer so predvsem v severovzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte.

Že v nedeljo so po Sloveniji namerili temperature med 30 in 36 stopinjami Celzija, današnja vročina pa bo še za kakšno stopinjo izrazitejša, je za STA povedal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo danes verjetno vrhunec vročinskega vala, v torek bo vročina na vzhodu Slovenije za nekaj stopinj popustila.

"Podobno vroče bo še v sredo, potem pa sledi osvežitev, žal predvsem v obliki krajevnih neviht. Že danes smo izdali opozorilo pred možnostjo močnejših neviht za severovzhod Slovenije. Jutri bo to opozorilo veljalo v večjem delu Slovenije in prav tako tudi v sredo. Po vročini žal pridejo nevihte in z nevihtami tudi povečana možnost za krajevna neurja," je opozoril Gregorčič.

Zaradi visokih napovedanih temperatur je Arso za danes oranžno vremensko opozorilo izdal za celotno državo, razen za severozahod, hkrati je za severovzhod oranžno vremensko opozorilo za popoldne izdal zaradi možnosti močnejših krajevnih neviht. Možna so krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo. 

Za torek je oranžno vremensko opozorilo zaradi možnosti močnejših neviht izdano za celotno državo.

vreme arso vremensko-opozorilo nevihte